DREPT: Den irakiske skuespilleren Karar Noshi er drept i Bagdad. Flere mener at han ble drept fordi han var feminin og så homofil ut. Foto: Privat / Karar Noshi
DREPT: Den irakiske skuespilleren Karar Noshi er drept i Bagdad. Flere mener at han ble drept fordi han var feminin og så homofil ut. Foto: Privat / Karar NoshiVis mer

Mener irakisk skuespiller kan ha blitt drept fordi han var feminin

Flere kilder i Irak mener at teaterstudent Karar Noshi måtte bøte med livet fordi han «så homofil ut».

(Dagbladet): De siste dagene har det kommet flere meldinger fra Irak om at en ung skuespiller har blitt drept i Baghdad. Karar Noshi var student ved byens institutt for kunst og teater, og hadde langt, blondt hår. Det skal ikke byens shiamuslimske befolkning ha likt spesielt godt.

Nettsteder som Albawaba, Euronews, Kurdistan24 og Iraqi News skriver at den unge studenten ble drept, og at utseendet hans kan ha vært et motiv. Han ble funnet død på Palestine Street, som ligger nord i hovedstaden. Gata ligger en time unna stedet der skuespilleren og modellen forsvant.

احبكم

Et innlegg delt av الفنان كرار نوشي (@kk9467550)

Sikkerhetskilder sier til Iraqi News at liket av den blonde studenten viste tegn til brutal mishandling og flere stikksår. Myndighetene i Irak har ennå ikke kommentert drapet. De har heller ikke offentliggjort om de har noen mistenkte i saken.

Noshi var stor på Facebook, og hadde nærmere 10 000 følgere. Der publiserte han alt fra bilder av seg selv til morsomme innlegg, og kommentarene han fikk gikk ofte på utseendet hans. På Instagram var han også, der han har nærmere 2500 følgere.

Hans siste bilde ble lagt ut for fem dager siden. Selv om han fikk mange positive tilbakemeldinger på utseendet sitt, fikk han også negative kommentarer. Ifølge Facebook-siden Iraqis in the United States skal Noshi ha uttalt seg om kommentarene.

- Jeg velger å være stille om de slemme kommentarene, som utvilsomt reflekterer nivået på dem som har skrevet dem, skal han ha skrevet.

Den USA-baserte komikeren og menneskerettighetsaktivisten Faisal Al Mutar skrev på Facebook at han har fått med seg nyhetene om drapet. Han skylder på ekstremistiske grupper med militante shiamuslimer.

Irak er et av landene i verden med minst rettigheter for LHBT-personer. Sex mellom to av samme kjønn kan i verste fall straffes med døden, spesielt i IS-okkuperte områder, ifølge International LGBT-Accociation (ILGA). Det hender også at homofile blir offer for æresdrap.

يا حسين ) يا عباس ) ماكو زياره مقبوله والله احبكم

Et innlegg delt av الفنان كرار نوشي (@kk9467550)