Mener Johnny Depp jukser med skillsmissepengene

Dramaet mellom Amber Heard og Johnny Depp vil ingen ende ta. 

SKATTEREGEL: På grunn av en skattelette man får ved å donere penger til veldedige formål i USA, mener Amber Heard at han har jukset med donasjonene sine. Foto: NTB scanpix
SKATTEREGEL: På grunn av en skattelette man får ved å donere penger til veldedige formål i USA, mener Amber Heard at han har jukset med donasjonene sine. Foto: NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Den mye omtalte skilsmissen mellom Amber Heard og Johnny Depp ble avsluttet forrige uke. Heard trakk tilbake voldsanklagene mot Depp, som er aspektet ved saken som har fått mest oppmerksomhet internasjonalt.

Partene inngikk et forlik, og det ble bestemt at Depp skulle utbetale den nette sum av 57 millioner norske kroner til Heard.

Heard hadde imidlertid ikke tenkt å beholde pengene. Da det ble kjent at hun skulle få pengesummen, var hun raskt ute med å fortelle at hver krone skulle gå til veldedige formål.

Det har de også gjort, ettersom Depp besluttet å donere pengene direkte til formålene Heard hadde valgt seg ut. Konflikten mellom de to skuespillerne stoppet imidlertid ikke der. Nå går Heard ut mot Depp, og mener at han har lurt seg unna.

Skatteregel

Det var People som først omtalte saken. Det amerikanske magasinet skriver at Depp besluttet å donere pengene i form av en rekke mindre summer over tid. Magasinet har fått bekreftet at de to organisasjonene har fått pengene.

Det får ekskona til å se rødt.

En talsperson i Heards apparat har i en uttalelse fortalt at Depps metode ikke lar seg gjøre.

- Om Johnny ønsker å endre resultatet av forliket, må vi insistere på at han donerer den fulle mengden av 57 millioner kroner til veldedighet, heter det i uttalelsen.

Ved å donere pengene direkte til organisasjonene får han en slags skattelette, som vil si at han i realiteten betaler mindre penger enn hva han skal.

Ifølge uttalelsen betaler Depp bare halvparten av pengene som resultat av denne regelen.

Ifølge nettstedet Charity Navigator er dette helt normalt ved donering til veldedige formål. Skatter man for eksempel 33 prosent, vil en donasjon på 100 dollar i realiteten bare koste deg 67 dollar.

- Johnnys konsulenter, Laura Wasser og Patti Glaser, forsøker med dette å redusere klientens betaling med over halvparten her ved å donere penger til veldedige organisasjoner han aldri har støttet tidligere, heter det i uttalelsen.

Lang krangel

Dette er langt fra første gang striden mellom de to skuespillerne når offentligheten. Paret gifta seg i februar 2015. Etter bare 15 måneders ekteskap, søkte skuespiller og modell Heard om skilsmisse fra Hollywood-stjerna.

Bare dager seinere søkte Heard om besøksforbud, fordi hun hevdet han hadde mishandlet henne. Stjerna viste da et bilde som hevdet å vise henne etter angrepet.

Heard har også forsøkt å bevise de angivelige voldsepisodene på andre måter, deriblant med en mobilvideo og et grotesk bilde av en avkappet finger.

I kjølvannet av dette ble det blant annet oppfordret til boikott av Depp, som da spilte verden rundt med bandet sitt Hollywood Vampires. Hans datter, it-jenta Lily Rose Depp, viste derimot støtte til faren.

Besøksforbudet ble løftet da paret bestemte seg for å inngå et forlik.