Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Lindsay Lohan:

Mener «MeToo»-varslere er svake og oppmerksomhetssyke

Skuespiller Lindsay Lohan sparer ikke på kruttet i omtalen av den langvarige «MeToo»-kampanjen.

HARDE ORD: Skuespiller Lindsay Lohan skaper massive overskrifter etter hennes uttalelser om «MeToo» i et nylig intervju. Foto: NTB Scanpix
HARDE ORD: Skuespiller Lindsay Lohan skaper massive overskrifter etter hennes uttalelser om «MeToo» i et nylig intervju. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skuespiller Lindsay Lohan (32) har med åra skapt store overskrifter i pressen med alt fra narkotikamisbruk, arrestasjoner og rehabiliteringsinnleggelser.

De siste åra ser det imidlertid ut til at skuespillerstjernen, som slo gjennom allerede som barn i filmen «Foreldrefellen», har trukket seg tilbake fra rampelyset.

Nylig ga likevel Lohan et sjeldent intervju med avisa The Times.

I det lengre intervjuet kom det fram oppsiktsvekkende detaljer som igjen har skapt store overskrifter for 32-åringen.

- De er oppmerksomhetssøkere

Når Lohan nå går innpå det betente temaet om «MeToo»-bevegelsen, som har fått mye oppmerksomhet de siste åra, sperrer folk opp øynene.

Ifølge Lohan selv hadde hun nemlig ikke så mye å si om saken, der flere kvinner har blitt seksuelt trakassert gjennom flere tiår av mektige menn i en høyere posisjon.

USA: En deltaker i «Miss Massachusetts» trekker seg fra konkurransen etter det hun oppfatter som en krenkende vits i kjølvannet av #metoo-bevegelsen. Video: CNN Vis mer

- Jeg kan ikke snakke om ting som jeg ikke har opplevd. Altså, jeg støtter kvinner. Alle går gjennom sine opplevelser på sine egne måter, men jeg støtter ikke oppmerksomhetssøkere, sier hun til avisa.

Lohan mener nemlig at flere av de mindre kjente skuespillerne har kommet ut med sine historier, bare for oppmerksomheten, og at det ødelegger for hva «MeToo»-bevegelsen egentlig handler om.

SKUESPILLER: Lindsay Lohan har selv vært i bransjen der de første «MeToo»-historien kom fra. Selv har hun aldri opplevd noe liknende. Foto: NTB Scanpix
SKUESPILLER: Lindsay Lohan har selv vært i bransjen der de første «MeToo»-historien kom fra. Selv har hun aldri opplevd noe liknende. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- «MeToo»-ofrene er svake

Selv om Lohan selv ikke har opplevd å bli seksuelt trakassert, har hun likevel en klar mening om hvordan andre kvinner og menn skal takle det.

- Du bør tar det opp og diskutere det i det øyeblikket det skjer, sier skuespillerstjernen.

- Du gjør det enda mer alvorlig ved å politianmelde det. Jeg kommer til hate meg selv for å si dette, men jeg tror at når kvinner snakker høyt om det, så gjør de seg selv svakere når de egentlig er sterke kvinner, sier hun.

Intervjuet med Lohan skapte på kort tid flere reaksjoner der aviser og nettsider som blant andre People, Huffington Post og Billboard var raske med å plukke opp saken.

Sterke reaksjoner

På Twitter har det også det siste døgnet haglet inn med tilbakemeldinger til den kjente skuespilleren.

- Hvordan kan du kalle ofre av seksuell trakassering for svake? Spør mange seg.

EN INTERNASJONAL DAG: Appellant Delaram Dashti om #metoo-bevegelsen i andre deler av verden, og om hennes håp om regimeskifte i Iran. Reporter: Emilie Rydning / Video: Lars Eivind Bones Vis mer

Forsvarte Weinstein

De oppsiktsvekkende uttalelsene til Lindsay er imidlertid ikke de første uttalelsene hun har kommet med rundt «MeToo»-bevegelsen.

Etter at New York Times publiserte en omfattende avsløring som viste hvordan Weinstein, over tre tiår, skal ha seksuelt trakassert flere kvinner, skapte Lohan også den gang overskrifter.

For Mens «hele» Hollywood vendte Weinstein ryggen, valgte Lindsay Lohan å komme med støtteerklæringer, som kort tid etter ble slettet.

Ifølge medier som People og Fox News skal Lohan blant annet ha sagt at hun synes synd på Weinstein etter anklagestormen som herjet kort tid etter, og mente han fortjente bedre.

- Det som skjer nå er ikke riktig. Han (Harvey) har aldri gjort meg noe, og vi har laget mange filmer sammen. Jeg synes alle skal stoppe, for dette er feil. Gjør noe, skal Lohan ha sagt.