Mens Obama feiret, fikk døtrene den store overraskelsen

Jonas Brothers gjemte seg i Det hvite hus.

|||
(Dagbladet.no): Med intet mindre enn ti president-innsettelses-ball å vise seg på, fikk ikke Barack Obama mye tid til sine to døtre etter edsavleggelsen i Washington DC i går.

Malia Ann (10) og Sasha (7) ble istedet traktert med en helt spesiell «tampen brenner» i Det hvite hus.

Sammen med klassekamerater fra sin nye skole fikk jentene se Disney-filmene «Bolt» og «High School Musical 3» før de ble sendt ut på jakt etter spesielle steder og gjenstander i sitt nye hjem - presidentboligen på 1600 Pennsylvania Avenue.

Privat konsert
Meningen med leken var at ungene skulle lære mer om historien til Det hvite hus, rapporterer ABC News. Det høres kanskje gørrkjedelig ut for en sjuåring og en tiåring, men den siste posten luktet det ikke møllkuler av.

Bak ei lukket dør sto nemlig de unge superstjernene i Jonas Brothers klare for å gi ungene en egen, privat popkonsert. Trioen er Obama-døtrenes musikalske favoritter, ifølge nyhetskanalen.

Nå var det riktignok ikke lenge siden Malia Ann og Sasha sist så Jonas Brothers live. De spilte nemlig også på en konsert for barn som ble arrangert mandag i forbindelse med presidentinnsettelsen.

Beholder kontakten med vennene
Ifølge ABC News arrangerte staben i Det hvite hus en liknende lek for Bill Clintons datter Chelsea da hun som tolvåring ble beboer.

Ifølge People satser det nye presidentparet på å gjøre overgangen så skånsom som mulig for døtrene. Daglige rutiner følges som vanlig, det gamle hjemmet i Chicago forblir i familiens eie, og kontakten med gamle venner skal opprettholdes.

- Vi skal alle hjelpe til for å gjøre livet til Sasha og Malia så normalt som mulig, sier faren til en av jentenes bestevenninner til bladet.

Også George W. Bush' tvillingdøtre Jenna og Barbara har kommet med råd til de nye førstedøtrene om livet i  Det hvite hus. De ble kjent der allerede som sjuåringer da bestefar George H. W. Bush ble president, og i et brev som er publisert i Wall Street Journal anbefaler de Sasha og Malia å skli på rekkverket i solariumet, arrangere fest i badebassenget og leke gjemsel på plenen.

- Men det viktigste rådet av alle er dette: Aldri glem hvem pappaen deres egentlig er, skriver Jenna og Barbara.