Marianne Krogness i «Skal vi danse»

Mente hun var for gammel for «Skal vi danse»: «Er dere spenna gale?»

Marianne Krogness om Tramteatret, sorgen og framtida.

HOPPER I DET: Marianne Krogness har underholdt nordmenn i flere tiår, og har ingen planer om å stoppe nå. Med «Skal vi danse»-deltakelsen er det ikke utenkelig at hun nok en gang blir kjent og kjær, for en ny målgruppe med mennesker. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
HOPPER I DET: Marianne Krogness har underholdt nordmenn i flere tiår, og har ingen planer om å stoppe nå. Med «Skal vi danse»-deltakelsen er det ikke utenkelig at hun nok en gang blir kjent og kjær, for en ny målgruppe med mennesker. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Med sine 66 år er hun høstens eldste deltaker i «Skal vi danse». Da Marianne Krogness fylte 60, syntes hun at hun var for gammel for å svinge seg på parketten. Det synet gikk hun tilbake på.

- Jeg sa nei med én gang de spurte. «Er du spenna gale», sa jeg, men de fikk overbevist meg om at dette var noe jeg kunne gjøre. Men vi får se på det da, jeg har litt nerver nå, sier hun.

Forrige lørdag viste hun og dansepartner Bjørn Wettre Holthe fram sin jive, og skal vi tro Krogness går prosessen allerede bra. Hun har gått ned flere kilo, klarer å danse i hæler og begynner å få tek på rytmen. Én ting har derimot vært ganske uvant.

- Jeg gikk på danseskole da jeg var liten, men den gang var det veldig få gutter. Derfor er jeg vant til å føre, så det tok litt tid å bli vant med noe annet, flirer hun.

Pangkarriere

Det har vært en lang vei fra danseskole til den landskjente kulturpersonligheten hun er i dag. Hun er kanskje best kjent for sin rolle som Sandra Salamander i «Pelle Parafins Bøljeband». Hun var også gift med Tramteatret-kollega Arne Garvang, som gikk bort i fjor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer