Eurovision Song Contest:

Mer corona i Eurovision

Islands delegasjon er i karantene.

I KARANTENE: Island og Polen er så langt satt i karantene, etter at det har blitt oppdaget coronasmitte i delegasjonene. Foto: Shutterstock / NTB
I KARANTENE: Island og Polen er så langt satt i karantene, etter at det har blitt oppdaget coronasmitte i delegasjonene. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går meldte Aftonbladet at hele Polens delegasjon er satt i karantene grunnet coronasmitte. Nå melder Expressen at også en i den islandske delegasjonen har testet positivt, og de er nå i karantene.

Ifølge EBU har én person har testet positivt for corona under en rutinetest, og resten av delegasjonen vil nå gjennomgå ytterligere tester.

Det betyr at den islandske artisten Daði Freyr (28) og bandet Gagnamagnið også er i karantene. De får heller ikke delta i åpningsseremonien, som skjer søndag kveld.

Personen som er smittet skal ha testet seg søndag, og delegasjonen ble umiddelbart isolert og satt i karantene. Resterende medlemmer i delegasjonen vil nå gjennomføre PCR-tester for å finne ut om fler er smittet.

Artister, scenearbeidere, journalister og andre som jobber både på og bak scenen i Eurovision Song Contest i Rotterdam må gjennomføre hurtigtester hver 48. time.

REAGERER: Den ortodokse kirken på Kypros reagerer sterkt på landets «Eurovision»-låt. Video: Panik Records Vis mer

Polen i karantene

Som nevnt meldte Aftonbladet lørdag at hele Polens delegasjon var satt i karantene på hotellet. Den svenske avisa skrev at én person har testet positivt for corona, og resten av delegasjonen vil nå gjennomgå ytterligere tester.

Det betyr også at den polske artisten Rafal (39) og hans dansere er nødt til å stå over konkurransens åpningsseremoni i kveld. Der vil alle land og deres representanter gå langs en turkis løper og intervjues av presse.

«Under en rutinetest ved ankomst til Eurovision-arenaen på lørdag 15. mai testet en person i den polske delegasjonen positivt for covid-19», het det i en pressemelding.

Hvis både Polen og Islands artister vil teste positivt, er det likevel slik at EBU tillater landene å konkurrere. Da blir løsningen å sende siste repetisjon fra Eurovision-scenen.

Samtlige land spiller nemlig inn opptredenene på forhånd, i tilfelle man ikke skulle kunne opptre på finalesendingen. Den australske artisten Montaigne (25) er en av artistene som ikke kommer til å framføre låta live fra Rotterdam grunnet reiserestriksjoner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer