Bianca Ingrosso:

Mer trøbbel: - Har blitt lurt

Solgte produkter for 36 millioner.

SLAKTES: Bianca Ingrosso har dem seineste uka mottatt krass kritikk fra kundene sine. Nå har flere sendt inn klager. Foto: Henriette Eilertsen / Dagbladet
SLAKTES: Bianca Ingrosso har dem seineste uka mottatt krass kritikk fra kundene sine. Nå har flere sendt inn klager. Foto: Henriette Eilertsen / Dagbladet Vis mer
Publisert

Da den svenske influenseren Bianca Ingrosso (26) forrige uke lanserte sin splitter nye julekalender, fikk den en langt krassere velkomst av fansen enn hun trolig hadde sett for seg på forhånd.

Julekalenderen er produsert av Caia Cosmetics, og 20 000 kalendere ble utsolgt på en time. Totalt ble det solgt kalendere for 36 millioner kroner, ifølge ehandel.se.

Man skulle kanskje tro at kritikken hadde lagt seg nå, men den gang ei. Sinnet mot kalenderen har nemlig blitt tatt et steg lenger.

MENS-REKLAME: Bianca Ingrosso befinner seg nok en gang i hardt vær, etter at hun reklamerte for intimprodukter for kvinner. Video: DeoDoc. Reporter: Anton Lier / Dagbladet TV. Vis mer

Klaget inn

Svenske Expressen skriver nemlig at det nå har kommet inn 25 klager til Konsumentverket, den svenske versjonen av Forbrukerrådet, den seineste uka.

Flere skriver at de føler seg lurt av Caia og Bianca, som de mener har benyttet seg av «misvisende reklame» og «falsk markedsføring».

Kalenderen, som var limited edition, hadde en prislapp på 1795 svenske kroner, og inneholdt 24 poser med skjønnhetsprodukter. Innholdet skulle ha en verdi på 3595 svenske kroner.

Flere mener imidlertid at innholdet ikke står i stil med forventningene, og at kalenderen i stor grad består av miniatyrprodukter - som finnes å kjøpe på hjemmesiden. I luke 13 er produktet byttet ut med en rabattkupong på 20 prosent ved neste kjøp på Caia.

FORHOLD: Gjennom serien «Wahlgrens verden» har man fått innblikk i livet til datter Bianca Ingrosso og mamma Pernilla Wahlgren. Men forholdet deres har ikke alltid vært så bra som det er i dag. Nå forteller de hva som endret det. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Thea Hope/Dplay/Rød Løper Vis mer

Misfornøyde kunder

«Unge jenter ser opp til Bianca Ingrosso og sparer sammen alle sine penger for denne kalenderen, som de har markedført ekstremt mye og man fikk ting som ikke var verdt prisen. Halvparten var ikke engang sminke, som merket handler om. Det er falsk markedsføring og lureri», skriver en i klagen.

«Tenker mer stakkars alle unge jenter som har spart penger og blitt lurt», skriver en annen, mens en tredje skriver:

«Kalenderen er rester som har blitt til overs på lageret».

Slik svarer hun

I en melding til Aftonbladet svarer Bianca nok en gang på kritikken.

- Vi er veldig lei oss for at enkelte ikke er fornøyde med innholdet.

- Kundetjenesten vår har vært veldig tydelige til alle som har vært i kontakt. Henter man ikke ut pakken sin så står Caia for hundre prosent av returkostnaden.

WAHLGRENS VERDEN: Bianca Ingrossos største ønske, er å finne en fyr som moren, Pernilla Wahlgren, kan ligge med. Da vi møtte dem i Sverige, var det stor begeistring for spesielt én av de norske kjendisfyrene vi viste frem. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

Forrige uke uttalte influenseren at det var kjedelig at ikke alle var fornøyd med innholdet.

- Jeg lagde en julekalender med produkter jeg selv elsker og bruker. Produkter er personlig og alle har rett til sin mening. Selvsagt er det kjedeligere med misfornøyde kunder, men vi er absolutt ikke alene om å ha reisestørrelser i en julekalender, var blant det hun svarte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer