Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Mesternes mester»:

«Mesternes»-Andreas om det blytunge feiltrinnet: - Klarte ikke å skjule følelsene

Skar seg fullstendig.

DRAMATISK: Tidligere håndballspiller Isabel Blanco valgte snowboardstjerna Andreas Ygre Wiig til kveldens nattest. Det gikk ikke helt som sistnevnte hadde håpet på. Foto: NRK
DRAMATISK: Tidligere håndballspiller Isabel Blanco valgte snowboardstjerna Andreas Ygre Wiig til kveldens nattest. Det gikk ikke helt som sistnevnte hadde håpet på. Foto: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg er bitter på meg selv for at jeg manglet noen desiliter i vannkastet, og for at jeg lagde kuben litt for stor. Jeg var bare millimeter unna å bli immun, og å sikre meg en billett til semifinalen.

Han har vist seg som en av årets aller sterkeste konkurrenter. Mange skulle nok gjerne sett Andreas Ygre Wiig (36) slå seg løs i innspurten mot finalen.

Slik ble det ikke.

I kveldens episode av «Mesternes mester», måtte nemlig snowboardstjerna - tydelig preget av skuffelse - forlate konkurransen, i det som bittert nok var sesongens siste nattest.

STOR INNSATS: Andreas Ygre Wiig har imponert i årets sesong av «Mesternes mester». I kveld måtte han imidlertid bite i det sure eplet og forlate konkurransen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
STOR INNSATS: Andreas Ygre Wiig har imponert i årets sesong av «Mesternes mester». I kveld måtte han imidlertid bite i det sure eplet og forlate konkurransen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Ikke fortjente det

Ukas tema besto av presisjon, der tidligere håndballspiller Isabel Blanco (38) havnet nederst på sammenlagtlista. I stedet for å velge konkurrenten nest nederst, altså Gro Hammerseng-Edin (37), besluttet 38-åringen å ta Ygre Wiig ut i duell.

I episoden erkjenner Blanco at snowboardstjerna ikke fortjente å bli valgt til nattest.

- Det er aldri hyggelig å bli valgt. Jeg følte jeg hadde gjort det bra i konkurransen opp til det punktet, så jeg følte at jeg ikke fortjente det. Samtidig er det sånn spillet fungerer. Jeg har full forståelse for at Isabel ikke ønsket å velge Gro, sier Ygre Wiig, som understreker at han unte sammenlagtvinner Espen Jansen å komme videre.

BAK KULISSENE: Tidligere fotballspiller Steffen Iversen og snowboardkjører Andreas Ygre Wiig tar publikum med på en rundtur i årets «Mesternes mester»-villa. Video: Thomas Rasmus Skaug Vis mer

- Veldig rart

Duellantene møttes i reaksjonstesten. Allerede i første runde skjer det imidlertid noe uventet: Begge konkurrenter griper plutselig etter feil lysrør. Selv om Ygre Wiig tilsynelatende når fram først, river Blanco til seg riktig rør i siste sekund.

- Hva skjedde?

- Jeg vet ikke. Jeg tror begge fikk en slags overtenning. Når den ene griper, følger gjerne den andre etter. Det var veldig merkelig, veldig rart. Jeg tenkte å gripe med høyrehånda, men jeg holdt kjettingen for stramt og kom ut av balanse. Jeg bommet rett og slett.

- Den runden kunne antakeligvis ha reddet deg fra å ryke - hvor bittert er det i ettertid?

- Akkurat dét er bittert å tenke på. Jeg følte at ting gikk veldig bra, men så plutselig gikk alt galt. Jeg kan ikke skylde på andre enn meg selv, men det var utrolig surt å ryke i den aller siste nattesten. Det betydde mye for meg å komme til semifinalen.

- Klarte ikke skjule følelsene

I runde to reagerte 36-åringen lynraskt og sikret seg et poeng. Det holdt imidlertid ikke, da Blanco i siste og avgjørende runde tok seieren hjem.

Tv-bildene viser en noe perpleks og tydelig skuffet deltaker. Ygre Wiig erkjenner at det var tøft å innse tapet.

- Det gikk ikke helt opp for meg i starten. Lufta gikk rett og slett ut av meg. I konkurranse er kroppen i helspenn, og plutselig var det kroken på døra. Da klarte jeg nok ikke å skjule følelsene mine så godt, sier han lattermildt.

Dermed er det Espen Jansen, Solveig Gulbrandsen, Gro Hammerseng-Edin og Isabel Blanco som skal kjempe om billett videre til selve finalen.

- Sterke bånd

Ygre Wiig legger ikke skjul på at det er leit å ryke på dette tidspunktet i konkurransen, men at det har vært en stor opplevelse å få lov til å delta.

- Det har vært utrolig gøy, spesielt å møte de andre utøverne. Ettersom vi hadde en felles bakgrunn, gjorde det av vi raskt knyttet sterke bånd mellom oss. Jeg sitter bare igjen med veldig mange gode følelser etter oppholdet. Det har vært et eventyr, sier 36-åringen.

Da Ygre Wiig parkerte snowboardstøvlene for siste gang i 2016, kunne det gjøres med visshet om at han hadde oppnådd glimrende prestasjoner innen egen idrettsgren.

36-åringen kan blant annet skilte med tre gull i X-games. En Backside Rodeo 720 fra en 20 meter høy klippe i California, er også blant hans mest spektakulære triks. I 2015 fikk Ygre Wiig ytterligere anerkjennelse for strevet, da han ble kåret til tiårets snowboardkjører fra Norges Snowboardforbund.

- Andre ting viktigere

I disse dager er det blant annet pappalivet som gjelder for 36-åringen.

Det var i november 2016 at Ygre Wiig og Hannah Sophie Sæthre Schanz (26) ble foreldre til sin lille Leo.

Overfor Dagbladet har 36-åringen tidligere forklart at han de siste to åra av sin karriere, valgte å rette fokus mot andre ting enn bare idretten. Det tror han har vært en riktig beslutning.

- Jeg fikk en gradvis overgang, noe som var sunt, tror jeg. Snowboard hadde jo vært mitt hovedfokus i så mange år, men når man blir eldre, går det gjerne en automatikk i at også andre ting blir viktigere.

- Hva har vært de viktigste fokusområdene for din del etter at du la opp?

- Det har vært familien. Sønnen min og kjæresten min. Å bli pappa er virkelig noe av det største en kan oppleve i livet. Jeg tenker at timingen også var god. Det er ikke lett å reise slik som jeg gjorde da jeg var aktiv, når man blir far.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!