Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

«Mesternes mester»-finalen glapp for Frode Grodås: - Damene har overrasket meg

Innspurten ble for tøff for den tidligere fotballproffen.

RØYK UT: Den tidligere fotballproffen Frode Grodås (52) kom til semifinalen i «Mesternes mester», men ikke lenger. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
RØYK UT: Den tidligere fotballproffen Frode Grodås (52) kom til semifinalen i «Mesternes mester», men ikke lenger. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

KALAMATA (Dagbladet): - Målet mitt var å komme til finalen, og kanskje også vinne. Men det har vært tøffere motstand enn jeg trodde, forteller Frode Grodås (52) til Dagbladet.

Helt fram til den siste av totalt seks blytunge semifinaleøvelser i årets «Mesternes mester», som har strukket seg over de to siste episodene, hadde den tidligere fotballproffen muligheten til å sikre seg en finaleplass.

Slik gikk det ikke.

FIRE BLE TIL TRE: Tonje Sørlie, Helene Olafsen, Anders Jacobsen og Frode Grodås på opptak i Hellas. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FIRE BLE TIL TRE: Tonje Sørlie, Helene Olafsen, Anders Jacobsen og Frode Grodås på opptak i Hellas. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Ble for tøft

Da de fire gjenværende deltakerne skulle konkurrere om å holde armene rett ut til siden lengst mulig, helt i innspurten av semifinalen, måtte Grodås innse at slaget var tapt.

- Jeg visste at jeg måtte vinne den øvelsen for å gå videre. Men jeg hadde ikke sjangs. Det ble for tøft, sier han.

Fjerdeplass til tross, Grodås er fornøyd med egen innsats.

- Jeg har slitt en del med smerter i leggene her inne, og holdt i grunn ut ganske lenge. Så jeg skal kunne leve videre og takle at jeg røyk ut nå. Fjerdeplass er jo bra, sier han.

Det er ingen tvil om at fotballveteranen, som la opp i 2003, har måttet tåle mange stygge taklinger gjennom karrieren. Når Dagbladet møter ham i Hellas, taler i grunn leggene hans for seg selv.

- Det er blitt en del arr her, ja. Mange varianter, humrer han.

FOTBALL-LEGGER: Frode Grodås har tålt en støyt eller to. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FOTBALL-LEGGER: Frode Grodås har tålt en støyt eller to. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Håper på kvinnelig vinner

Jumpers knee (seneskader) i begge knærne, én korsbåndsskade, og sju (!) meniskoperasjoner er bare noe av det Grodås har vært gjennom.

- Jeg merker at leggene er slitne, de vil absolutt knyte seg hele tida. Jeg har prøvd mange forskjellige øvelser og massasjeteknikker, men det hjelper ikke, forteller Grodås, som er keepertrener på herrelandslaget.

52-åringen beskriver tv-oppholdet i Hellas som en opplevelse «han ikke ville vært foruten».

- Jeg vil trekke fram historiene til alle deltakerne, om hvordan de har taklet forskjellige situasjoner og jobbet seg opp i karrieren. Det sosiale fellesskapet har også vært viktig. Jeg har fått mange venner for livet, og det er kult, sier han.

Med Grodås ute av «Mesternes mester», kjemper skihopper Anders Jacobsen, snøbrettkjører Helene Olafsen og kickbokser Tonje Sørlie om vinnertittelen neste lørdag.

Nå håper Frode Grodås at programmet kan få sin første kvinnelige vinner.

- Det hadde vært kjempekult! Damene har overrasket meg skikkelig gjennom konkurransene, og vist en enorm kraft, allsidighet og vilje. Men vi må ikke undervurdere Anders, heller. Alle tre har en voldsom evne til å gå inn i oppgavene, og er verdige vinnere, sier han.

HVEM STRIKKER BEST?: I lys av den velomtalte strikke-kommentaren til «Mesternes mester»-programleder Dag Erik Pedersen, har Dagbladet utfordret årets deltakere, og ham, i nettopp strikking. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media