MISTET SØNNEN: Bjørg Eva Jensen opplevde alle foreldres mareritt da hun mistet sønnen. Foto Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MISTET SØNNEN: Bjørg Eva Jensen opplevde alle foreldres mareritt da hun mistet sønnen. Foto Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Bjørg Eva Jensen:

«Mesternes mester»-profilens ukjente tragedie

Sønnen tok sitt eget liv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

OL-vinner og tidligere «Mesternes mester»-deltaker Bjørg Eva Jensen (58) forteller åpenhjertig i et nytt intervju med Aftenposten om da hun opplevde alle foreldres verste mareritt.

Ti år etter at hun kunne juble over å bli olympisk mester på skøyter i 1980, kom tvillingene Christer og Marius til verden. For et knapt år siden, i april i fjor, tok Marius livet sitt.

Nå forteller hun åpenhjertig om den hjerteskjærende beskjeden hun fikk fra samboeren Per Sandbakken, som er stefar til sønnene hennes.

Saken fortsetter under bildet.

HJERTESKJÆRENDE: Bjørg Eva kommer aldri til å glemme da hun fikk beskjeden om sønnen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
HJERTESKJÆRENDE: Bjørg Eva kommer aldri til å glemme da hun fikk beskjeden om sønnen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Enorm sorg

Til Dagbladet forteller 58-åringen hvorfor hun har valgt å være åpen om tragedien.

- Det er rett og slett fordi det er utrolig viktig i dagens samfunn. Vi har veldig mye å hente på åpenhet og fordi vi har et samfunnsproblem når man ser på statistikken som har gått opp med selvmord. Det er klart at dette er noe som er viktig å ta tak i.

Det siste året har vært preget av enorm sorg.

- For min del har jeg taklet den ut fra min kompetanse som lærer. Jeg har også veldig tro på det fysiologiske, det med å komme seg ut. For meg har fysisk aktivitet vært veldig viktig, ikke bare det å sette seg ned å prate om det, men jeg har vært veldig mye ute i det sosiale, prata og funnet på ting. Man må komme seg videre på en måte, sier hun.

Saken fortsetter under bildet.

TOK GULL: Bjørg Eva har bemerket seg godt i norsk idrett. Her hadde hun tatt gull i OL i 1980. Foto: NTB Scanpix
TOK GULL: Bjørg Eva har bemerket seg godt i norsk idrett. Her hadde hun tatt gull i OL i 1980. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den hjerteskjærende beskjeden om at sønnen hadde tatt sitt eget liv, er noe hun husker godt i dag, ni måneder seinere.

- Det er ubeskrivelig med en gang, du forstår ikke og du klarer ikke ta det inn over deg. Jeg kan ikke sette ord på de tankene og følelsene du får og jeg vil si at det er noe av det verste jeg noensinne har opplevd, sier hun.

Den vonde beskjeden

Den spreke 58-åringen var på vei på trening da telefonen ringte - det var samboeren.

- Først var det et annet telefonnummer som ringte, så kikka jeg på det, men jeg kjente det ikke igjen. Samboeren min ringte rett etterpå, og da skjønte jeg at jeg måtte ringe tilbake, sier hun og fortsetter:

- Han klarte ikke å snakke så jeg sa «du skjønner at jeg skal på trening?». Raskt svarte han at det skulle jeg ikke, og forklarte at Marius var død.

Jensen forklarer videre at hun ikke klarte å ta det innover seg med en gang, først da hun kom hjem.

- Da møtte jeg presten. Han sto og venta på meg.

Dagen etter gråt 58-åringen hele dagen, men kom seg etter hvert ut av huset sammen med samboeren.

- Jeg har trent veldig mye i hele sommer og har kommet meg gjennom mye ved å tenke riktige tanker. Jeg har ikke bare satt meg ned, men prøver å se på bare de gode minnene.

Videre påpeker Jensen at det har gått ni måneder, og at de nå klarer å se tilbake på opplevelser de delte, blant annet syklingen, som sønnen drev aktivt med.

Trenger du hjelp?

Akutt selvmordsfare – 113

Legevakt - 116117

Kirkens SOS

Telefon: 22 40 00 40

Nettsted: https://www.kirkens-sos.no/

Mental helse

Telefon: 116 123

Nettsted: https://www.sidetmedord.no/

Mer informasjon om krisetelefoner og nettsteder finnes på: Nasjonalt senter for selvmordsforskning og -forebyggings informasjonssider.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer