Bjørg Eva Jensen:

«Mesternes mester»-profilens ukjente tragedie

Sønnen tok sitt eget liv.

MISTET SØNNEN: Bjørg Eva Jensen opplevde alle foreldres mareritt da hun mistet sønnen. Foto Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MISTET SØNNEN: Bjørg Eva Jensen opplevde alle foreldres mareritt da hun mistet sønnen. Foto Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OL-vinner og tidligere «Mesternes mester»-deltaker Bjørg Eva Jensen (58) forteller åpenhjertig i et nytt intervju med Aftenposten om da hun opplevde alle foreldres verste mareritt.

Ti år etter at hun kunne juble over å bli olympisk mester på skøyter i 1980, kom tvillingene Christer og Marius til verden. For et knapt år siden, i april i fjor, tok Marius livet sitt.

Nå forteller hun åpenhjertig om den hjerteskjærende beskjeden hun fikk fra samboeren Per Sandbakken, som er stefar til sønnene hennes.

Saken fortsetter under bildet.

Enorm sorg

Til Dagbladet forteller 58-åringen hvorfor hun har valgt å være åpen om tragedien.

- Det er rett og slett fordi det er utrolig viktig i dagens samfunn. Vi har veldig mye å hente på åpenhet og fordi vi har et samfunnsproblem når man ser på statistikken som har gått opp med selvmord. Det er klart at dette er noe som er viktig å ta tak i.

Det siste året har vært preget av enorm sorg.

- For min del har jeg taklet den ut fra min kompetanse som lærer. Jeg har også veldig tro på det fysiologiske, det med å komme seg ut. For meg har fysisk aktivitet vært veldig viktig, ikke bare det å sette seg ned å prate om det, men jeg har vært veldig mye ute i det sosiale, prata og funnet på ting. Man må komme seg videre på en måte, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer