<strong>NÅDDE IKKE OPP:</strong> Tidligere proffsyklist Kurt Asle Arvesen måtte se seg slått av Isabel Blanco i kveldens nattest. Dermed ble han den fjerde til å ryke ut av årets «Mesternes mester». Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
NÅDDE IKKE OPP: Tidligere proffsyklist Kurt Asle Arvesen måtte se seg slått av Isabel Blanco i kveldens nattest. Dermed ble han den fjerde til å ryke ut av årets «Mesternes mester». Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Kurt Asle Arvesen ute av «Mesternes mester»:

«Mesternes»-profilen: - Det har vært brutalt

Kurt Asle Arvesen mener han ble felt av nerver da det gjaldt som mest.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det har vært brutalt. Kanskje litt tyngre enn jeg så for meg at det skulle bli.

Hit, men ikke lenger.

For den tidligere proffrytteren Kurt Asle Arvesen (42) tok «Mesternes mester»-eventyret slutt i kveld. Etter å ha blitt valgt til nattest mot håndballspiller Isabel Blanco (38), besluttet 42-åringen å møte sistnevnte i armbrøst.

Da ble det raskt klart at Arvesen kom til kort.

- Det var uaktuelt for meg å velge noe annet enn armbrøst, spesielt etter at jeg ble vitne til hvordan Isabel herjet med Lena for to uker siden. Jeg trodde jeg hadde en «fair» sjanse, men hun var iskald. Rett og slett mye bedre enn meg.

- Utrolig irriterende

Arvesen har vist seg allsidig i de fleste øvelser i løpet av årets sesong. Selv forklarer 42-åringen at han har hatt et avslappet forhold til samtlige konkurranser. Under sin første - og siste - nattest, skar det seg imidlertid fullstendig.

- Hva gikk egentlig galt?

- Nervene felte meg. Det var en helt ny setting. Plutselig sto vi én mot én, mens de andre deltakerne og produksjonen fulgte nøye med. Jeg forsøkte å forholde meg rolig, men jeg ble tatt av stemningen. Det er utrolig irriterende.

- Kunne du gjort noe annerledes?

- Jeg hadde høye forventninger til meg selv, og trodde kanskje jeg skulle klare det, men jeg måtte bukke under for presset. Jeg gjorde alt i min makt, og tror ikke jeg kunne gjort noe annerledes. Jeg tapte rett og slett for en bedre deltaker, sier han.

- Største nederlaget

Årets sesong nærmer seg halvveis, og med Arvesen ute av spillet, begynner konkurransen virkelig å tilspisse seg. Fra tidligere har både Rolf Falk-Larssen, Lena Boysen Hillestad, og Bjørg Eva Jensen måtte levere fra seg «Mesternes»-trøya.

Saken fortsetter under.

<strong>- IDRETTSHELTER:</strong> Kurt Asle Arvesen mener det har vært en ære å få konkurrere med de andre deltakerne i årets sesong. Foto Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
- IDRETTSHELTER: Kurt Asle Arvesen mener det har vært en ære å få konkurrere med de andre deltakerne i årets sesong. Foto Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Én av dem som Arvesen fikk spesielt god kontakt med under innspilling, tidligere fotballproff Steffen Iversen (41), holder imidlertid fortsatt koken.

- Jeg hadde et håp om å nå lenger enn dette. Spesielt ønsket jeg å slå Steffen, det er egentlig det største nederlaget, sier Arvesen lattermildt, og fortsetter:

- Vi fikk en god tone under innspilling, og har møttes ved flere anledninger i etterkant. Det er veldig hyggelig, og vi kommer nok til å ha kontakt videre framover.

Saken fortsetter under:

ULYKKE: Kurt Asle Arvesen (t.v.) og Rolf Falk-Larssen (ytterst t.h.) var til stede da Steffen Iversen hadde et særdeles ublidt møte med bassengbunnen. Video: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer Vis mer Vis mer

- Ble kvalm

Arvesen hadde vært profesjonell sykkelrytter i en årrekke, da han besluttet å mønstre av i 2011.

Da kunne han se tilbake på en karriere med store prestasjoner, blant annet en etappeseier i Tour de France i 2008, og to etappeseire i Giro d’Italia. Også i 1997 tok han gull under U23-VM.

Selv med flere triumfer i banken, forteller 42-åringen at han ikke har angret ett sekund etter at han la opp.

- Nei, på slutten ble jeg nesten kvalm når jeg måtte ta på meg sykkelbuksa.

- Hva var årsaken til det?

- Jeg hadde jo holdt på med sykling i 20 år på heltid. Hver eneste dag. Så det var ingen tvil da jeg bestemte meg for å legge opp.

- Fantastiske prestasjoner

Arvesen tok steget videre som sportsdirektør i britiske Team Sky, før han etter flere år ga seg der i 2016. Nå jobber 42-åringen som sportslig leder for det norske kontinentallaget Uno-X Hydrogen Development Team.

Selv om deltakelsen i «Mesternes mester» har vært en prøvelse fysisk sett, angrer ikke Arvesen ett sekund på at han takket ja.

- Jeg synes i det hele tatt at det har vært en ære å få bli med, og å ha fått konkurrere sammen med andre idrettsutøvere som har utrettet fantastiske prestasjoner. Jeg personlig har sett på mange av dem som store idrettshelter, så det har vært en kompliment å få være en del av dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer