Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Solveig Gulbrandsen i «Mesternes mester»:

«Mesternes»-profilen innså at noe ikke stemte: - Mistet piffen

Solveig Gulbrandsen skjønte tidlig at finalen ikke ville gå hennes vei.

TREDJEPLASS: Tidligere fotballspiller Solveig Gulbrandsen har overvunnet personlige hindre og imponert stort i en rekke øvelser av årets «Mesternes mester»-sesong. For 37-åringens del endte det med en tredjeplass i konkurransen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TREDJEPLASS: Tidligere fotballspiller Solveig Gulbrandsen har overvunnet personlige hindre og imponert stort i en rekke øvelser av årets «Mesternes mester»-sesong. For 37-åringens del endte det med en tredjeplass i konkurransen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FARO (Dagbladet): - Som alle andre idrettsutøvere, hater jeg å tape. Samtidig er de to jeg konkurrerte mot, helt rå. Jeg hadde som mål å ikke ryke ut først, så sånn sett er jeg veldig stolt over å ha kommet så langt, sier Solveig Gulbrandsen (37) til Dagbladet.

Det ble en særdeles krevende finale for den tidligere fotballspilleren, som til slutt endte på en tredjeplass i årets sesong av «Mesternes mester».

Innledningsvis overrasket 37-åringen seg selv, da hun i første del av kveldens finaleøvelser slo turner Espen Jansen (49) i den statiske styrkeøvelsen «blå ballong».

GOD START: Espen Jansen måtte se seg slått av Solveig Gulbrandsen og Gro Hammerseng-Edin i den første finaleøvelsen. Foto: NRK / Skjermdump
GOD START: Espen Jansen måtte se seg slått av Solveig Gulbrandsen og Gro Hammerseng-Edin i den første finaleøvelsen. Foto: NRK / Skjermdump Vis mer

- I utgangspunktet følte jeg meg litt som en «underdog». Jeg tenkte at turnere er gode på statiske øvelser, og at Gro har vist seg å være knallsterk i disse konkurransene tidligere, sier Gulbrandsen og fortsetter:

- Da jeg plutselig slo Espen i første øvelse, ble jeg imidlertid sykt overrasket.

- Likte minst

Gro Hammerseng-Edin (37) var overlegen mot sine to motstandere, og dermed fikk hun og Gulbrandsen et forsprang i den blytunge jaktstart-konkurransen. Der ventet et inferno av statiske øvelser - noe som mildt sagt satte kjepper i hjulene for Solveig Gulbrandsen.

- Da jeg fikk vite hva vi skulle konkurrere i videre, mistet jeg litt piffen. Konkurransen besto av de øvelsene jeg har likt minst under hele oppholdet. Da skjønte jeg ganske raskt at jeg ville få trøbbel.

Det blir etter kort tid tydelig at Gulbrandsen sliter med å holde følge i jaktstart-konkurransen. Minuttene som fulgte, skulle bli blytunge både mentalt og fysisk.

- Jeg skjønte tidlig at det ikke ville gå min vei. Espen og Gro var rett og slett bedre. Jeg tapte for to personer som er helt utrolig sterke. Jeg føler egentlig ikke at jeg kunne gjort noe annerledes.

- Når du tråkker over målstreken, hva går gjennom hodet ditt da?

- Det var med blandede følelser. Det var vanskelig å gjennomføre, men jeg måtte jo det. Jeg var helt utslitt, både mentalt og fysisk. Samtidig var det en lettelse å være ferdig. Jeg er så sykt imponert over Gro og hennes mentale styrke. Det har jeg lært utrolig mye av.

EMOSJONELT: Solveig Gulbrandsen får en klem av Espen Jansen etter å ha passert målstreken som nummer tre. Foto: NRK / Skjermdump
EMOSJONELT: Solveig Gulbrandsen får en klem av Espen Jansen etter å ha passert målstreken som nummer tre. Foto: NRK / Skjermdump Vis mer

- Fantastisk

Selv om 35-åringen alt i alt er fornøyd med egen innsats i «Mesternes mester», erkjenner hun at det tidvis har vært beintøft å stå i det.

- Det tøffeste har vært den mentale biten. Når man står overfor konkurranser som en aldri har prøvd før, og som en ikke vet om man behersker, er det tøft. Når det i tillegg er masse tv-kameraer rundt deg, har man jo ikke akkurat lyst å drite seg ut.

Opplevelsen ville 37-åringen imidlertid aldri vært foruten.

- Jeg har blitt kjent med så utrolig fine mennesker. Ikke minst har det vært fantastisk å bo på rom med Gro og Isabel. Jeg sitter igjen mange gode opplevelser, sier hun.

Med Gulbrandsen ute av realityprogrammet, står det endelige mesteroppgjøret mellom Espen Jansen (49) og Gro Hammerseng-Edin (37). Vinneren blir avgjort seinere i kveld.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!