Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Mette-Marit får ølmerke oppkalt etter seg - sensureres i Norge

- Du kan gjøre opp din egen mening om hvorfor.

TO VERSJONER: Slik ser de to versjonene av skotske bryggeriet BrewDogs Mette-Marit-øl ut. Mens resten av verden har mulighet til å drikke Mette-Marit-øl, må nordmenn nøye seg med sensurert øl. Foto: BrewDog
TO VERSJONER: Slik ser de to versjonene av skotske bryggeriet BrewDogs Mette-Marit-øl ut. Mens resten av verden har mulighet til å drikke Mette-Marit-øl, må nordmenn nøye seg med sensurert øl. Foto: BrewDog Vis mer

(Dagbladet): Det er ikke bare kjoler kronprinsessen får om dagen. Nå kan hun nemlig også skilte med å ha et eget ølmerke oppkalt etter seg.

Det skotske bryggeriet BrewDog har nylig lansert en ny ølsort - oppkalt etter den norske kronprinsessen.

Ølet har fått navnet Hello My Name is Mette-Marit.

- Hello My Name is Mette-Marit er et norskinspirert dobbel IPA (undertype av India Pale Ale, journ. anm.), og hun er ikke så uskyldig som hun først ser ut til å være, skriver bryggeriet om ølet på sin nettside.

Sensurert variant Mette-Marit-ølet ble lansert i går, og smaker ifølge produsenten blant annet tyttebær og citrus.

Bryggeriet melder at ølet også vil være tilgjengelig i Norge, men navnet blir ikke det samme.

Her til lands vil merkelappen nemlig bli sensurert, og gå under det passende navnet Hello My Name is Censored.

- I Norge vil ølet være kjent som Hello My Name is Censored. Du kan gjøre opp din egen mening om hvorfor det er tilfellet, skriver BrewDog på nettsiden.

- Ingen informasjon Dagbladet har vært i kontakt med flere sentrale personer i BrewDog, som ikke har mulighet til å komme med ytterligere informasjon om ølmerket og navnevalget.

- Vi har ikke noe mer informasjon tilgjengelig om dette ølet akkurat nå, vi vil frigi flere detaljer etter hvert, skriver markedssjef Sarah Warman i en e-post, og opplyser om at heller ingen andre i bryggeriet kan besvare spørsmål om ølet for øyeblikket.

Heller ikke BrewDogs hovedbrygger Stewart Bowman vil kommentere saken.

Informasjonskonsulent Ida Brenden Engholt ved Vinmonopolet har ingen informasjon om det nye ølet, og kjenner ikke til det sensurerte navnet, opplyser hun til Dagbladet.

Slottet ved kommunikasjonssjef Marianne Hagen har ingen kommentar til saken.

EGET ØL: Det skotske bryggeriet BrewDog har dedisert et ølmerke til kronprinsesse Mette-Marit. Men i Norge blir navnet sensurert.
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
EGET ØL: Det skotske bryggeriet BrewDog har dedisert et ølmerke til kronprinsesse Mette-Marit. Men i Norge blir navnet sensurert. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer