Mette-Marit imponerer - Märtha Louise sjokkerer

- Det virker som om de virkelig trenger pengene.

 GODE VENNINNER:  Kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Märtha Louise er to sterke personligheter i  kongefamilien, og er med på å gjøre det norske kongehuset mer folkelig. Her er de to gode venninnene på Universitetsplassen under konserten som ble holdt i forbindelse med kronprinsparets 10-års bryllupsdag i august i fjor. Foto: Lise Åserud / Scanpix
GODE VENNINNER: Kronprinsesse Mette-Marit og prinsesse Märtha Louise er to sterke personligheter i kongefamilien, og er med på å gjøre det norske kongehuset mer folkelig. Her er de to gode venninnene på Universitetsplassen under konserten som ble holdt i forbindelse med kronprinsparets 10-års bryllupsdag i august i fjor. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Denne uken ble det kjent at kronprinsesse Mette-Marit (38), som både er opptatt av mote og miljø, opprettet en egen side på nett hvor hun selger designplagg og tilbehør fra sin eksklusive prinsessegarderobe til inntekt for Miljøagentene.

Bloppis-nyheten kom bare dager etter at det ble kjent at prinsesse Märtha Louise (40) og ektemannen Ari Behn (39), bruker det «folkelige» nettstedet Finn.no for å finne potensielle leietakere til sitt luksuriøse hus i Lommedalen, når familien på fem flytter til London.

For herligheten skal Märtha Louise og Ari Behn ha 45.000 kroner i måneden.

Ville aldri skjedd i Sverige Til Dagbladet uttrykker Expressens kongehusekspert Johan Lindwall at han er mildt sagt sjokkert:

- Skal de virkelig ta 45.000 norske kroner for å leie ut sin private bolig til fremmede? Det ville aldri skjedd i Sverige. Medlemmer av det svenske kongehuset ville aldri tillatt at ukjente mennesker hadde flyttet inn i deres private hjem.

Når kongehuseksperten utfører en kjapp hoderegning, og kommer frem til årsinntekten de to vil få, blir han enda mer rystet:

- Er det sånn at de er i pengenød etter at prinsessen sa fra seg apanasjen? Hun kan jo i større grad tillate seg å være mer folkelig enn de øvrige kongefamiliemedlemmene, nå som hun ikke lenger er en kongelig høyhet, men at de bruker en slik kanal for å finne en leietaker er som sagt svært overraskende, sier han.

Lånt ut for en symbolsk sum Ifølge Lindwall ville det svenske kongehuset ha brukt anbefalninger fra venner og familie, dersom de hadde trengt å leie ut en av sine boliger.

- Dersom de hadde vært i samme situasjon i Sverige, ville de ha funnet noen venner som de hadde hatt et fortrolig forhold til, som hadde fått lov til å bo i deres private bolig for en symbolsk sum, påstår han.

Imponert over Mette-Marit Mette-Marit får på sin side skryt for å stå i bresjen når det kommer til å bruke sosiale medier i sin rolle som kronprinsesse.

Den svenske hoffreporteren Johanna Lejon i Svensk Damtidning er ikke overrasket over at hun nå bruker «folkelige» kanaler for å få avertert bort sine eiendeler.

- Det norske kongehuset, med Mette-Marit i spissen, ligger jo ofte på topp når det kommer til å teste ut nye saker som Twitter og liknende, og det at de nå gjør dette overrasker meg overhodet ikke, sier hun til Dagbladet.

Hun håper nå de andre europeiske kongehusene tar etter «den norske kongetrenden».

- Jeg synes det er et utrolig bra initiativ som ligger i tiden, nå når miljøet og konsumering hyppig diskuteres. Om noen av de andre europeiske kongehusene tar etter gjenstår å se, men jeg håper virkelig det!, sier hun.

Snart på Twitter? Skal vi tro Lindwall er det ikke lenge før de nybakte foreldrene kronprinsesse Victoria og prins Daniel blir å finne på Twitter:

- Det svenske hoffet har vært i samtaler med det norsk hoffet for å lære sosiale medier bedre å kjenne. De ser på det norske kongehuset som et forbilde, og det er bare et tidsspørsmål før Victoria og Daniel får Twitter-kontoer slik som Mette-Marit og Haakon allerede har, påstår han.

 SJOKKERT:  Kongehusekspert Johan Lindwall i den svenske avisen Expressen synes det er rystende at Märtha Louise og Ari Behn bruker nettstedet Finn.no til å finne en leietaker til deres hus i Lommedalen når de til høsten flytter til London. Foto: Stella Pictures
SJOKKERT: Kongehusekspert Johan Lindwall i den svenske avisen Expressen synes det er rystende at Märtha Louise og Ari Behn bruker nettstedet Finn.no til å finne en leietaker til deres hus i Lommedalen når de til høsten flytter til London. Foto: Stella Pictures Vis mer