MÅ FEIRE UTEN HAAKON: Kronprinsesse Mette-Marit får ikke selskap av ektemannen når hun i dag fyller 43 år.Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix
MÅ FEIRE UTEN HAAKON: Kronprinsesse Mette-Marit får ikke selskap av ektemannen når hun i dag fyller 43 år.Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB ScanpixVis mer

Mette-Marit må feire bursdag uten Haakon

Kronprinsessen fyller 43 år i dag, men den store dagen blir ikke helt som den pleier.

I dag fyller kronprinsesse Mette-Marit 43 år, og det flagges over hele vårt langstrakte land.

Hjemme på Skaugum er flagget også heist til topps, og tradisjonen tro ble hun nok vekket med gaver og bursdagssang fra familien.

Men det var én som glimret med sitt fravær.

Brownie-pose

Kronprins Haakon er nemlig bortreist på konas bursdag.

Han representerer kongefamilien i Rio for å heie fram de norske OL-utøverne.

Haakon kom til Brasil 17.august, og skal ifølge kongehusets kalender være der til lørdag.

Det var ikke bare Haakon som manglet på morgenkvisten i dag, men også bursdagskaka han alltid baker til kona.

Men mest sannsynlig hadde han overlatt bakeansvaret til en av de andre i familien. Kanskje var det barna som denne gangen overrasket mamma med nybakt kake?

- Haakon baker kake på bursdagen min hvert år. Brownies-pose, men det må dere ikke si til noen, fortalte Mette-Marit til P3 i forbindelse med sin 40-årsdag.

Skolestart

Det er ikke kjent hvordan kronprinsessen skal feire dagen, men hun er ikke oppført med offisielle oppdrag i den kongelige kalenderen på kongehusets nettside.

Vanligvis er familien flink til å invitere til bursdagsselskap, så mest sannsynlig fylles huset opp med venner og familie.

Kronprinsessen kan se tilbake på en lang sommerferie, men til uka begynner hverdagen for hele gjengen.

Allerede mandag er det skolestart for prins Sverre Magnus på Oslo Montessoriskole, mens prinsesse Ingrid Alexandra er tilbake på Oslo International School på tirsdag.

Kronprinsessen selv har sitt første offisielle oppdrag onsdag. Da skal hun og ektemannen være vertskap for en arbeidssamling med representanter for norsk musikknæring, mens de lørdag samme uke besøker Havmiljøfestivalen «Passion for Ocean» på Vippetangen i Oslo.

Denne saken ble først publisert hos Seher.no