Kongefamilien:

Mette-Marit rørt til tårer

Søndag inviterte kongefamilien til adventsstund i Slottskapellet.

GUDSTJENESTE: Se gudstjeneste direkte fra Slottskapellet, med blant annet artistene Frida Ånnevik og Vegard Bjørsmo. Video: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om bare noen få dager er julaften her. I dag er det fjerde søndag i advent, og det er tid for å tenne det siste lyset i adventstakene landet rundt.

Også den norske kongefamilien markerer fjerde søndag i advent, men i år i form av en videohilsen til det norske folk.

Denne søndagen er nemlig kong Harald (83), dronning Sonja (83), kronprinsesse Mette-Marit (47), kronprins Haakon (47) og deres to barn, prinsesse Ingrid Alexandra (16) og prins Sverre-Magnus (15) samlet i Slottskappelet for en adventsstund.

  • Se adventsstunden øverst i saken!

- Et merkelig år

Adventsstunden starter med vakker sang fra artist Frida Ånnevik (36) som framfører den klassiske norske julelåta «Romjulsdrøm» av Alf Prøysen. Etter opptredenen går prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra opp for å tenne alle de fire adventslysene.

- Velkommen til oss her i Slottskappelet. I år har vi lyst til å dele en adventsstund med dere. Jeg håper dere får en fin opplevelse sammen med oss, sier Ingrid Alexandra, før Oslos biskop Kari Veiteberg (59) holder andakt for kongefamilien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer