Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Mette-Marit slo seg løs på Nobel-konserten

Svingte seg til showet. Se bildeserie fra konserten her.

(Dagbladet): I kveld braket det løs med Nobel-konsert i Oslo for 18. år på rad.

Konserten var en hyllest til årets fredsprisvinnere Ellen Johnson Sirleaf, Leymah Gbowee og Tawakkul Karman.

De tre mottok prisen for deres ikke-voldelige kamp for kvinners sikkerhet, samt kvinners rett til full deltakelse i fredsbyggende arbeid.

Kjendisspekket Nobel-aften Tradisjonen tro deltok en rekke profilerte kjendiser på kveldens konsert i Oslo Spektrum - Oslo-ordfører Fabian Stang, Jan Åge Fjørtoft, Ole Robert Reitan, prinsesse Märtha Louise og Ari Behn, og kronprinsparet.

- Jeg tror konserten blir veldig fin. Selv om det også er mange gode artister, er det vel kanskje de tre fredsprisvinnerne og arbeidet de har gjort for kvinners rettigheter i verden som er det viktigste for oss her i kveld, sa kronprins Haakon.

Artistene som laget show i Spektrum var Sugarland, Jill Scott, David Gray, Evanescence, Janelle Monáe, Ellie Goulding, Jarle Bernhoft, World Youth Choir, Angelique Kidjo, Ahmed Fathi og Miatta Fahnbulleh.

Gledet seg mest til Bernhoft De tre sistnevnte hadde årets fredsprisvinnere selv håndplukket.

- Jeg gleder meg til konserten. Min favorittartist for kvelden er den jeg selv valgte, Miatta Fahnbulleh, sa fredsprisvinner Johnson Sirleaf, før hun skyndte seg inn fra den bitende vinterkulda.

Eneste norske navn på programmet var Jarle Bernhoft som framførte låtene «C'Mon Talk» og «Stay With Me». Nobelkomitéleder Torbjørn Jagland og kona Hanne Grotjord gledet seg særlig til dette.

- Vi gleder oss mest til Jarle Bernhoft. Jeg mener det å få en slik multikunstner fram for hele verden er veldig viktig. Dessuten blir også Angelique Kidjo spennende å se, sa de til Dagbladet før konserten.
Mette-Marit danset til Jackson-låt Jarle Bernhoft selv kunne tidligere søndag fortelle Dagbladet at han gledet seg aller mest til å se disse artistene:

- Jill Scott og Janelle Monáe. De har jeg gledet meg til å høre lenge, de er store størrelser i mitt musikalske liv.

Og nettopp Monáe så ut til å falle i smak også hos kronprinsparet, særlig Mette-Marit. For da den smokingkledde amerikanske sangerinnen framførte sin versjon av Jackson 5-låta «I Want You Back», reiste hun seg smilende opp og danset til den fengende sangen.

Kronprinsen på sin side ble sittende, men smilte og holdt takten ved å klappe hender.

Føler seg verdsatt Under dagens pressekonferanse ga samtlige artister uttrykk for hvilken ære det var for dem å få lov til å framføre sin musikk under årets Nobel-konsert.

Jill Scott er i Norge for aller første gang, og storkoser seg.

- Jeg føler at jeg drømmer. Det er fantastisk å bli satt pris på, og å få lov til å sette ære på disse flotte fredsprisvinnerne, sa hun til Dagbladet.

Hun benyttet seg også av anledningen til å skryte av landet i nord.

- Norge er nydelig, men kaldt. Heldigvis har jeg med varme klær, og trives i kulda, kunne hun fortelle.