Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

MGP-kongen Per Sundnes slutter i NRK

Bare to dager etter Tooji-fadesen i Baku.

FORLATER MELODI GRAND PRIX OG NRK: Per Sundnes, Melodi Grand Prix-kongen, slutter i NRK og begynner i ny jobb i TV3. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
FORLATER MELODI GRAND PRIX OG NRK: Per Sundnes, Melodi Grand Prix-kongen, slutter i NRK og begynner i ny jobb i TV3. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Etter å ha hatt en svært framtredende rolle i NRKs Melodi Grand Prix-sirkus siden 2007, slutter Per Sundnes i NRK. Sundnes har nemlig signert en programleder-kontrakt med TV3.

Det er VG Nett som først omtaler saken i dag, og Sundnes bekrefter NRK-exiten til Dagbladet.

- Klar for nye utfordringer - Jeg har lyst på nye utfordringer, og da Åse Bendiksen i TV3 ringte, sier man ikke nei. Det hørtes ut som de hadde veldig spennende planer for meg.Vi skal utvikle ting, og det blir jo artig å møte nye folk, sier han.

Nyheten kommer bare to dager etter Norges Melodi Grand Prix-fadese, hvor vår egen Tooji havnet på sisteplass med låta «Stay».

Men Norges mange jumboplasseringer i den internasjonale sangkonkurransen har ingenting med oppsigelsen å gjøre, hevder Sundnes.

- Nei, overhodet ikke. Jeg hadde sagt opp lang tid i forveien. Mange tror jo at min hobby er Grand Prix, men det er det ikke. Det er bare en jobb.

Det var i 2007 at Sundnes tok over jobben til TV-kommentator Jostein Pedersen. Siden den gang har Sundnes vært dypt involvert konkurransen, både som programleder for delfinalene og selve showet.

Sundnes synes ikke at det er altfor vemodig å forlate det han har vært med på å bygge opp de siste årene.

- Det er trist, men jeg skal jo ikke flytte. Jeg skifter bare jobb. Jeg tror ikke jeg blir kvitt Alexander Rybak, Didrik Solli-Tangen, Maria Haukaas Mittet og Tooji med det første. Vi kommer til å holde kontakten.

Hvem som kommer til å ta over jobben som MGP-general vet Sundnes ikke, men han er klar på at han skal gi den beste overleveringen han kan.

- Det er ingen dramatikk i dette. Jeg kommer til å overlevere min kompetanse til den neste som overtar.

- Vi har vært et veldig bra team, og det består jo. Det er som at én spiller slutter i et fotballag, sier han videre.

- Kommer Melodi Grand Prix til å være det samme uten deg, tror du?

- Myten om min innsats er nok litt større enn virkeligheten. Jeg har ikke skrevet en eneste sang, og ikke koreografert et eneste nummer.

- Største MGP-festen Nå ser Sundnes fram til å følge med på neste Melodi Grand Prix-runde fra sofakroken.

- Jeg skal lage den beste Grand Prix-festen som har vært! Med paraplydrinker, flagg, avstemming og hele greia. Nå skal jeg endelig miste all objektivitet og være subjektiv!

- Og jeg har heller ikke fått feire ordentlig 17. mai på lenge, legger han til.

Glenn Støldal, presseansvarlig i TV3, er kjempefornøyd over å ha fått Sundnes inn i kanalen. Støldal forteller at de holder på å knytte til seg flere store profiler.

Fra før har de fått med seg Ravi, Line Verndal og Håvard Lilleheie, samt Eyvind Hellstrøm som blir med videre. Nå kan Sundnes legges til i rekka.

- Det er en fantastisk signering. Per Sundnes passer perfekt inn på TV3. Han er godt likt og godt kjent, og vi har veldig mange spennende planer for ham.

Støldal vil ikke si noe særlig om hva disse planene innebærer, men sier at Sundnes har signert en toårskontrakt.

- Det jeg kan si er at han skal på skjerm.

Blir Melodi Grand Prix det samme uten Per Sundnes? Si din mening i kommentarfeltet under!

GODE VENNER: Per Sundnes forteller at han fortsatt kommer til å holde kontakten med de tidligere Melodi Grand Prix-deltakerne. Her med Didrik Solli-Tangen. Foto: Dagbladet
GODE VENNER: Per Sundnes forteller at han fortsatt kommer til å holde kontakten med de tidligere Melodi Grand Prix-deltakerne. Her med Didrik Solli-Tangen. Foto: Dagbladet Vis mer