Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

MGP-låta handler om eks-kjæresten hans

Men Alexander (22) har ikke fortalt henne det.

||| (Dagbladet.no): Både Dagbladet, VG og bookmakerne gir ham favorittstempel i årets Melodi Grand Prix. Lørdag står omsider Alexander Rybak (22) på scenen i den siste ordinære delfinalen,som går av stabelen i Grenland.

Låta «Fairytales» skrev den talentfulle fiolinisten og sangeren i fjor sommer, da han var på en helt spesiell sommerferie. Og den handler om eks-kjæresten hans.

- På den vakre øya Giske utenfor Ålesund gikk jeg rundt og banket på døra til folk. Jeg tilbød meg å spille huskonsert mot at jeg fikk mat og overnatting. Det fungerte over all forventning, og jeg vandret rundt i den flotte naturen i nesten to uker, sier Rybak til Dagbladet.no.

Hadde opptil 20 publikummere hvert sted
Etter at lokalavisa Sunnmørsposten omtalte den vandrende artisten fra Nesodden, ble det ekstra stas for folk å få besøk av ham. Dermed inviterte de slekt og venner, og ofte kunne han ha opptil 20 publikummere i ei stue der han ikke bare gjorde opp for husly, men samtidig fikk prøvd ut nyskrevet musikk på publikum.

- Og det var mens jeg gikk rundt slik, at jeg kom på melodien til låta som jeg nå deltar i Grand Prix med. Teksten handler om en ekskjæreste som jeg var sammen med for fem-seks år siden. Budskapet er at man skal være glad for de gode minnene man har, sier 22-åringen åpenhjertig.

- Nå er jeg single. Jeg var kjempeforelska i fjor, men det var godt det ikke ble noe av det. Det hadde passet dårlig å ha kjæreste når jeg synger om savnet etter ei annen jente, ler Alexander Rybak.

Spiller sønnen til Aylar og Harket
Han har aldri fortalt ekskjæresten at låta som kan bli Norges bidrag i den europeiske Eurosong-finalen handler om henne.

- Nei, nei. Jeg vil ikke ha så mye styr om det, sier han.

Etter at han vant «Kjempesjansen» på NRK i 2006, har blant annet spilt i en musikal og studert på Barratt Due musikkinstitutt. Rybak blir også å se i den nye filmen «Yohan Barnevandreren», der han til alt overmål spiller sønnen til figurene som spilles av henholdsvis Aylar Lie og Morten Harket.

Nå håper han Melodi Grand Prix blir en døråpner til plateutgivelse.

Kommer fra Minsk, kan komme til Moskva
- Jeg har holdt på med så mye rart at det har vært vanskelig å finne et helhetlig konsept som kan passe til en albumutgivelse. Men med «Fairytales» føler jeg at jeg er inne på et spor, sier han.

Og å vinne den norske finalen i Melodi Grand Prix i Oslo Spektrum lørdag 9. februar? Det har han veldig, veldig lyst til.

- Jeg kommer jo egentlig fra Hvite-Russland og bodde i Minsk til jeg var fire år. Jeg snakker russisk og kjenner den kulturen godt. Derfor hadde det vært stort å delta i Eurosong i Moskva, sier Rybak.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media