MGP-Marika spriter opp showet

Men har slett ikke den beste låten i delfinalen.

Delfinalist: Marika er en av de som frisker opp i årets andre MGP-delfinale som går av stabelen på lørdag.             Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)
Delfinalist: Marika er en av de som frisker opp i årets andre MGP-delfinale som går av stabelen på lørdag. Foto: Terje Bendiksby (Scanpix)Vis mer

1. Pernille & Marius «I'll Be Yours» (Tekst og melodi: Ovi/Johanna Demker/Björn Djupström) Ovi, som i fjor satt på MGP-scenen med rumenske Paula Seling og en av finalens beste låter «Playing With Fire», har levert en låt modellert etter samme lest. Kvinne og mann møtes til manisk gospelgladsang av typen som spilles sist i musikalserien «Glee». Hadde det vært en film ville vi sett lykkelige kjærestepar gjøre gærne ting som å skvette vann på hverandre og prøve tøysete klær i prøverommet. Synd vi skusler vekk sjansen til å sette den drevne pianobartenderlekne Ovi på scenen, men klarer Pernille & Marius seg bra kan dette gli fint inn i en duettrend som førte Danmark og Romania til henholdsvis fjerde — og tredjeplass i fjor.

2. Babel Fish «Depend on me» (Tekst og melodi: Tarjei Van Ravens/Halvor Holter)
Babelfish er som 4 Non Blondes, et band best kjent som et eksempel på onehitwonders. Litt ufortjent, de hadde jo tross alt både «Out of the blue» og «Mania». Men, å ha hatt suksess er ingen synd, og her gjør de comeback med en låt av god norsk popstandard. Det er musikk av det fine, flinke og lett forgjengelige slaget som gjerne spilles inn i «havgapet på Giske». «Depend on me» har et arrangement på størrelse med Hitawards, fullt av koringer, klokkeklang og annet snacks som oppstår når man har Beatlesreferansene i orden. Plassert mellom jazzhands-Pernille og frøken Crazybananas kan det likevel bli litt for pyntelig.

3. Marika «Hungry For You (Gipsydance)» (Tekst og melodi: Marika Lejon)
Maria er en slags poprealityens Sofi Oksanen. Førsteinntrykket roper enkel tenåringsjente med gjennomtenkt hår, mens CV-en røper at det selvfølgelig er mye mer ved henne enn det. Ikke at Marika står i fare for å vinne høythengende kulturpriser, men på CV-en står det både mastergrad, klassisk musikk og ymse tv-opptredener. Det siste gjør jobben enkel, for da kan jeg låne Mia Gundersens ord fra «Norske Talenter»: «En middelmådig slavisk melodi som eg ikkje får fatt i heilt. Men stemmen din, den har nåke fascinerende øve seg». Jeg mener det samme, bare motsatt. Stemmen karikeres aaaltfor mye, mens låten har kultpotensial og kan fint tolkes akustisk på nachspiel. Kudos for å flette inn MGP-trylleordet «opa».

4. Isabella Leroy «Sand» (Tekst og melodi: Isabella Leroy)
Isabella fortsetter med det hun viste under «Idol», halvgrønsja kvinnerocksanger i tradisjonen til Anouk og Alanis Morissette. Den som steila med sjangernavnet kvinnerock kan gå og mense et annet sted, det er nemlig en sjanger og den høres akkurat sånn ut: rastløst gitardrevet med teatralsk og inderlig vokal som Isabella leverer med troverdighet. Bare dumt at den er med i MGP 2011, siden den verken er veldig MGP eller 2011. Men, herrens veier er uransakelige generelt og i MGP spesielt. Etter den rocka popjenta Lena kan det jo plutselig vise seg at poppa rockjenter er tingen i år.

5. Endre «Oh Oh (Puppy Love)» (Tekst og melodi: Samsaya Sharma og Jarl Aanestad)
Endre har som Use Me i forrige runde et lovende utgangspunkt for å gå videre både når det kommer til vesen og sjangervalg. Han er et ubeskrevet blad som jeg innbiller meg kan sjarmere kvinner og barn, og låten har et refreng som skinner av gullplater og appellerer til det samme, store publikum som sørger for at artister som Train og Bruno Mars herjer hitlistene.

6. Hanne Sørvaag «You're Like A Melody» (Tekst og melodi: Hanne Sørvaag)
Den profesjonelle låtskriveren og MGP-gjengangeren Hanne Sørvaag kan sitt fag når det kommer til å lage låter som kunne sklidd rett inn i en episode One Tree Hill eller X-faktor-finale. «You're Like A Melody» er en slik låt, stort anlagt og leveres uten krumspring som gjør at man plages eller distraheres nevneverdig. En god framføring må øves inn, for ellers tror jeg dette lett kan bli for anonymt, både i Norge og i Verden.

7. Mimi Blix «Allergic» (Tekst: Merethe La Verdi Melodi: Merethe La Verdi og Ketil Schei)
En av de få modellene som har kommet ut av musikkbransjen med æren i behold er Kate Moss, og da fordi hun har konsentrert seg om å hviske refrenger hos flinke folk. Men, den unge modellen Mimi kan med «Allergic» fort bli like kjent som danceartist og russefavoritt som modell. Låten mangler, som man ofte gjør når man opererer innenfor trance/dance, refrenget og bruene som kanskje er nødvendige for å spasere via norske hjem til en finale, men dette er en av de få låtene i denne delfinalen som jeg kan forestille meg faktisk vil blir spilt av folk som lever i 2011.

Grand Blix: Mimi Blix debuterer som artist. Foto: Lars Eivind Bones
Grand Blix: Mimi Blix debuterer som artist. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer