Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Michael Caine:

Michael Caine har slanket seg 13 kilo: - Mine dager er talte

Frykter å bli rammet av kreft.

ØNSKER Å SE BARNEBARNA VOKSE OPP: Michael Caine har gjort enorm suksess som skuespiller, men har den siste tida fokusert hovedsakelig på å forbedre helsa. Foto: Espen Røst / Dagbladet
ØNSKER Å SE BARNEBARNA VOKSE OPP: Michael Caine har gjort enorm suksess som skuespiller, men har den siste tida fokusert hovedsakelig på å forbedre helsa. Foto: Espen Røst / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Den britiske skuespilleren Michael Caine (84), som ble adlet i 2000, forteller i et større intervju med The Sun at han har gjennomgått store livsstilsendringer den siste tida.

84-åringen, som tidligere drakk én flaske sprit, i tillegg til å røyke flere pakker med sigaretter daglig, har gått ned hele 13 kilo.

LANGT EKTESKAP: Sir Michael Caine og kona Shakira Caine (70) på den røde løperen i september i fjor. Paret har vært gift siden 1973. Foto: NTB Scanpix
LANGT EKTESKAP: Sir Michael Caine og kona Shakira Caine (70) på den røde løperen i september i fjor. Paret har vært gift siden 1973. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge ham selv er motivasjonen å se barnebarna vokse opp, i tillegg til å forsøke å minimere risikoen for kreft.

- Jeg vet at mine dager er talte, så det har vært min største bekymring, sier han til avisa.

- Vil leve lenge nok

84-åringen, som blant annet kan smykke seg med to Oscar-priser, er kjent fra en rekke filmer, deriblant «Alfie», «The Dark Knight» og nå nylig «Now You See Me 2».

I løpet av en lang karriere har han altså lagt bak seg store suksesser, og mener det var nødvendig å forbedre helsa både når det kommer til jobb og privatliv.

- Jeg har gått ned 13 kilo fordi jeg vil se barnebarna vokse opp. Det er et tvillingpar på seks år, og en gutt på sju. Jeg vil gjerne leve lenge nok til å se eldstemann fylle 17 år.

Samtidig gir skuespilleren kona mye av æren til at han klarte å snu om på livet.

- Uten henne ville jeg vært død for lenge siden.

Skilte seg

Det er ikke første gang Caine forteller om sin vanskelige fortid. I et intervju med Radio Times i fjor, forklarte skuespilleren at han slet med alvorlig alkoholavhengighet tidlig i sin karriere.

Caine, som også skilte seg fra sin daværende kone Patricia Haines i 1962, sa at han var sterkt preget av stress på den tida.

Shakira og Michael Caine møttes kort tid etter sistnevntes første skilsmisse, og har et barn sammen, Natasha Caine.

De to har nå vært gift i hele 44 år, og skuespilleren har tidligere avslørt «hemmeligheten» bak deres langvarige forhold.

- I denne bransjen er man omringet av vakre kvinner - men jeg har en vakker kvinne hjemme, jeg. En av de vakreste jeg noen sinne har sett, så jeg har aldri vært fristet til å gjøre noe dumt, fortalte han.

Valgte å bytte navn

At 84åringen har gjort seg kjent verden over, er ingen hemmelighet. Skuespilleren har imidlertid ikke alltid gått under navnet han nå bærer.

Han ble nemlig født Maurice Joseph Micklewhite jr. I fjor ble det kjent at han offisielt valgte å bytte navn, og skyldte blant annet på IS.

Caine hevdet at han til stadighet ble holdt igjen på flyplasser fordi aliaset han gikk under ikke stemte overens med navnet hans i passet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media