FOKUSERTE PÅ KARRIEREN: Skuespiller Michael Douglas innrømmer at han har vært en dårlig far for sin eldste sønn, Cameron Douglas, som har sittet i fengsel for nakotikabeslag. Foto: NTB/Scanpix.
FOKUSERTE PÅ KARRIEREN: Skuespiller Michael Douglas innrømmer at han har vært en dårlig far for sin eldste sønn, Cameron Douglas, som har sittet i fengsel for nakotikabeslag. Foto: NTB/Scanpix.Vis mer

Michael Douglas sønn har sluppet ut av fengsel. Skuespilleren har tatt på seg ansvaret for sønnens tragedie

- Jeg har vært en dårlig far.

(Dagbladet): Den Oscar-belønte skuespilleren Michael Douglas innrømmer i flere intervjuer at han har vært en fraværende far for sin eldste sønn, Cameron Douglas (37). Cameron ble i 2010 dømt til fem års fengsel for narkotikarelaterte lovbrudd, og deretter dømt til fire og et halvt år til for besittelse av narkotika i fengselet.

Mandag denne uken ble han løslatt, og Michael Douglas har fortalt i flere intervjuer mens sønnen satt inne, at han er fast bestemt på å være en bedre far enn det han har vært tidligere.

Fokuserte på karrieren

Michael Douglas sa i et intervju med The Guardian at han ikke hadde satt familien først da han var en ung far, og fokuserte på å bygge en karriere gjennom filmer som «Wall Street».

- Jeg har tatt på meg skylden, jeg var en dårlig far. - En dårlig far som jobbet hardt for å prøve å skaffe seg en karriere.

Michael Douglas er også far til sønnen Dylan og datteren Carys, som han har sammen med skuespilleren Catherine Zeta-Jones.

Da Cameron først ble dømt i mai 2010, sa Michael følgende til Vanity Fair:

- Jeg har også tilstått at jeg var på rehab for 20 år siden. Så noen av disse problemene er også gener. Jeg mistet broren min av en overdose for fire år siden, og jeg har en annen bror som har slitt i mange år, sa en åpenhjertig Michael Douglas da.

Michael Douglas kom inn til rehabilitering for alkoholavhengighet da Cameron bare var 13 år. Han og ekskona Deandra Douglas skilte seg i 1995, da Cameron var 17 år.

Familien først

Mandag ble Cameron Douglas løslatt fra fengsel nesten syv år etter han ble dømt.

Michael Douglas som var mye til stede i retten for å støtte sønnen, har også snakket ut om urettferdighetene han ser i det juridiske systemet, når det gjelder å håndtere de som lider av avhengighet.

Nå vet skuespilleren hva han vil prioritere framover.

- Fra nå av kommer jeg til å bruke all min tid på de som står meg nærmest. Når du er yngre er det lett å være selvopptatt, mens med årene begynner man å sette pris på relasjoner, og å få mer tid til barna, sier han til The Guardian og legger til:

- Det gjør også at én føler seg lykkeligere både med familien og i ekteskapet.

Selv fikk Douglas kreft sensommeren 2010 og ble separert fra Catherine Zeta-Jones i 2013, etter mye sykdom og Zeta-Jones egne helseproblemer.

I fjor uttalte skuespilleren seg om separasjonen fra kona, og kunne fortelle at de nå er sammen, og sterkere enn noen gang, ifølge E!News.com.

- Jeg tror alle par går gjennom tøffe tider. Problemet vårt er at vi lever i offentlighetens lys, så vi får litt mer oppmerksomhet enn andre. Men vi er sammen, sterkere enn noensinne.

For en uke siden la Catherine Zeta-Jones ut dette bildet på instagram som vitner om at forholdet til skuespillerne holder stand.

Lunch in Saint Tropez. Happy all around!

Et bilde publisert av Catherine Zeta-Jones (@catherinezetajones)