Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Michael Jackson vises frem på fredag på Neverland

Men er han virkelig død? Ryktene om popkongen døde i hvert fall ikke med ham.

IS THIS IT?: Michael Jackson bisettes på søndag, men det er tvilsomt om konspirasjonsteoriene vil ta slutt selv da. Her øver Jackson på scenen i Los Angeles forrige tirsdag. Foto: Scanpix
IS THIS IT?: Michael Jackson bisettes på søndag, men det er tvilsomt om konspirasjonsteoriene vil ta slutt selv da. Her øver Jackson på scenen i Los Angeles forrige tirsdag. Foto: Scanpix Vis mer

|||(Dagbladet.no): I dagene etter Michael Jacksons død har det poppet opp med nyheter om superstjernen. Og som da han levde, er det ikke alltid lett å vite hva man skal tro på eller ei.

Det har lenge vært spekulert i hvorvidt barna til Michael Jackson virkelig er hans biologiske avkom. Debbie Rowes, som var gift med Jackson mellom 1996 og 1999, har tidligere påstått at verken hun eller Jackson visste hvem den biologiske faren er. Ifølge Expressen skal en donor fra Europa ha vært barnefaren.

Idag skriver kjendisnettstedet TMZ også at Deborah Rowe ikke er barnas biologiske mor. Riktignok skal hun ha født ungene, men kun som surrogatmor.

Hva skal man tro på? TMZ og andre sladreblader og —nettsider er kjent for sin lemfeldige omgang med sannheten. Samtidig var det TMZ som først meldte om Jacksons dødsfall. Medier som så å si utelukkende driver med sladder, setter dessuten inn større ressurser — og får ofte tilsvarende resulater.

Det spekuleres også om det blir en ny rettssak om hvem som skal få omsorgsretten til Jacksons tre barn — Rowe eller Jacksons mor, som har fått midlertidig foreldrerett. Rowe har imidlertid frasagt seg foreldreretten for mange år siden.

Et større spørsmål for konspirasjonsteoretikerne er hva som forårsaken dødsfallet — om han da er død. Enkelte hevdet nemlig at Jackson fremdeles er i live og at det hele er et komplott for å lure kreditorene, som Jackson skyldte flere milliarder. Dette ryktet styrkes av et videoklipp etter Jacksons død, der han angivelig reiser seg opp i helikopteret.

Det verserte tidligere rykter om at Michael Jacksons private lege hadde gjemt seg fra politiet, og skal ha servert Jackson dødelige pillecocktails. Det hjalp heller ikke på rykteflommen at familien ikke slo seg til ro med de første obduksjonsresultatene, som sa at ingenting kriminelt hadde funnet sted, og krevde en ny obduksjon. Det vil imidlertid ta flere uker før dødsårsaken blir fastlagt.

HVEM ER EGENTLIG FORELDRENE? Ikke bare skal Jackson ikke være faren til Prince Michael, Paris og Prince Michael II. Men nå skal heller ikke moren til de to eldste, Debbie Rowe, være moren. Ifølge TMZ adopterte aldri Jackson noen av barna. Foto: Stella Pictures.
HVEM ER EGENTLIG FORELDRENE? Ikke bare skal Jackson ikke være faren til Prince Michael, Paris og Prince Michael II. Men nå skal heller ikke moren til de to eldste, Debbie Rowe, være moren. Ifølge TMZ adopterte aldri Jackson noen av barna. Foto: Stella Pictures. Vis mer

Den britiske tabloidblekka The Sun skal ha fått tak i de rettsmedisinske resultatene, og skriver at Jackson var anorektisk, skallet og full av arr etter målestikk og minst tretten plastiske operasjoner.

News of The World skriver om hvordan Jackson brukte nærmere 2000 pund i måneden på tigerkjøtt, uten å ha en tiger, og om Jacksons angivelige godnatthistorie for barn som angivelig handler om en pedofil seriemorder. De benytter også sjansen til å trykke historien til et av Jacksons angivelige ofre.

Det eneste sikre, er imidlertid at Jackson på torsdag skal fraktes tilbake til Neverland-ranchen, der hans båre skal fremvises for offentligheten, og på søndag bisettes han i en privat minnestund. Det melder nemlig CNN.

Det er foreløpig ikke sikkert om han skal gravlegges på Neverland. Hjembyen Gary i delstaten Indiana gjør nå sitt ytterste for å få ham jordfestet der.

FANSEN SØRGER: Inngangspartiet utenfor Neverland-ranchen er full av blomster og hilsner fra fansen. Fredag skal Jacksons båre vises fram for offentligheten inne på Neverland. Foto: Scanpix.
FANSEN SØRGER: Inngangspartiet utenfor Neverland-ranchen er full av blomster og hilsner fra fansen. Fredag skal Jacksons båre vises fram for offentligheten inne på Neverland. Foto: Scanpix. Vis mer