SYKEMELDT: Toppkokk Terje Ness har vært fulltidssykemeldt siden januar, og har operert vekk en godartet svulst. Ness stenger dørene for restauranten Oro på grunn av egen helsesituasjon, og ser på sikt for seg å slå inn på cateringmarkedet. Her avbildet i 2013. Foto: Scanpix
SYKEMELDT: Toppkokk Terje Ness har vært fulltidssykemeldt siden januar, og har operert vekk en godartet svulst. Ness stenger dørene for restauranten Oro på grunn av egen helsesituasjon, og ser på sikt for seg å slå inn på cateringmarkedet. Her avbildet i 2013. Foto: ScanpixVis mer

Michelin-restaurant i Oslo stenger dørene på grunn av stjernekokkens helsesituasjon

Oro ferdig for godt.  

(Dagbladet): Det var Finansavisen som først meldte at Oslo-restauranten Oro legges ned.

- Vi er blitt enige om en styrt avvikling der gårdeier tar over leiekontrakten på grunn av at jeg har vært sykmeldt veldig lenge og er det fortsatt. Så dette er på grunn av min helsesituasjon, skriver sjefskokk Terje Ness i en melding til avisen.

Til Dagbladet forteller toppkokken at han har vært fulltidssykemeldt siden januar, og at han ikke vet hvor lenge sykemeldinga kommer til å vare da han fortsatt er under utredelse.

Har fjernet svulst

- Jeg kan si at jeg har fjernet en svulst som er godartet og kan ikke gå inn på flere detaljer rundt min helsesituasjon, ut over at den fortsatt utredes, skriver Ness i meldinga.

- Når det gjelder Oro, har restauranten vært en viktig del av mitt liv de siste årene, som jeg har nytt i fulle åndedrag. Å drive en restaurant som Oro krever min tilstedeværelse 100 prosent. Ellers er det ikke noen vits.

Ness vant prestisjefylte Bocuse d’Or i 1999. Oro hadde tidligere en Michelin-stjerne under Ness, men mistet den i 2005, ifølge Dagens Næringsliv. Ness var også sjefskokk hos Onda, før han i 2015 åpnet Oro igjen med teamet han hadde jobbet med på Restaurant Bagatelle på slutten av 90-tallet, inkludert Eyvind Hellstrøm.

I fjor fikk imidlertid restauranten på ny oppmerksomhet fra matguiden, som belønnet Oro med en «Bib Gourmand»-utmerkelse, som gis til restauranter som serverer vellaget mat til en rimelig pris.

I meldinga til Dagbladet skriver Ness at han heller ønsker å satse fullt og helt på spesialcatering til private selskap når den tid kommer, siden helsesituasjonen hans ikke gir ham mulighet til å gi alt hos Oro.

Kurs og catering

Ideen om catering til private arrangementer er ikke tatt ut av løse lufta - kokken forteller nemlig at han i lang tid har mottatt henvendelser om å bidra til slike typer selskap.

- Nå ønsker jeg derfor å vie all min tid til å følge opp og utvikle et voksende og spennende marked for eksklusive cateringtjenester, samt drive kursvirksomhet/konsulent, når jeg er klar for det, skriver Ness i meldinga til Dagbladet.

Avslutningsvis forteller han at Oro har huset store opplevelser for ham og hans kollegaer og gjester i mange år.

- De store opplevelsene skal fortsette, men da i deres egne hjem, slår kokken fast.