Celina Midelfart og Jeffrey Epstein:

Midelfart slår tilbake

Pedofilidømte Epsteins pilot krysseksaminert om hvorfor Celina var fast gjest på «Lolita Express».

- FEILAKTIG: Celina Midlerfart uttaler at bildene av henne og Jeffrey Epstein gir et feilaktig inntrykk av hva slags relasjon de hadde på 1990-tallet. Foto: Getty Images
- FEILAKTIG: Celina Midlerfart uttaler at bildene av henne og Jeffrey Epstein gir et feilaktig inntrykk av hva slags relasjon de hadde på 1990-tallet. Foto: Getty Images Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forholdet mellom Celina Midelfart (48) og den avdøde milliardæren Jeffrey Epstein ble onsdag et tema i rettssaken mot Ghislaine Maxwell (59) i New York. Maxwell sitter på tiltalebenken for menneskehandel av unge jenter. Ifølge aktoratet skal hun ha forsynt Jeffrey Epstein og hans milliardærvenner med mindreårige sex-slaver.

Jeffrey Epsteins private pilot - i skandaleflyet «Lolita Express» - vitnet denne uka, og under krysseksaminasjonen benyttet Ghislaine Maxwells advokater anledningen til å spørre piloten nærmere om Celina Midelfarts forhold til den avdøde milliardæren.

På drøyt 15 måneder fløy den norske kosmetikk-dronningen minst 13 ganger i Epsteins fly, da hun var 23 og 24 år gammel. Epstein ble seinere dømt for grove sexovergrep.

- Jeg reagerer kraftig, sier Celina Midelfart til Se og Hør.

Les resten av hennes svar lengre ned i artikkelen.

Det er Daily Mail som avslører at Midelfarts navn nå er dratt inn i trafficking-rettssaken i New York.

ARRESTERT: Fungerende statsadvokat i New York, Audrey Strauss, peker ut Ghislaine Maxwell som medhjelperen til sexforbryteren Jeffrey Epstein. Video: AP Vis mer

Gjentatt kontakt

Se og Hør kunne allerede for to år siden avsløre at kosmetikkdronninga Celina Midelfart midt på 1990-tallet pleiet nær kontakt med mangemilliardæren Jeffrey Epstein. Amerikaneren som drøyt ti år etter ble dømt for å ha betalt penger for å ha sex med en mindreårig.

Se og Hør fant først Celina på passasjerlistene til Epsteins beryktede privatfly «Lolita Express» ved to anledninger - i 1996.

I andre flylogger har Dagens Næringsliv seinere funnet at Celina Midelfart var gjest på privatflyet minst 14 ganger. Dette er også omtalt i Daily Mails sak, som har koblingen til Midelfart som hovedvinkel. I saken finnes det også bilder av henne sammen med Epstein på Donald Trumps Mar-a-Lago-eiendom i Miami.

Den første turen

Den første gangen kosmetikkarvingen gikk om bord i «Lolita Express», var den 18. august 1996. Midelfart og Epstein var de to eneste passasjerene som var på flyet fra en liten flyplass utenfor New York til Florida, der han hadde et av sine mange hus.

Celina var på dette tidspunktet 23 år gammel og hadde nettopp startet økonomistudier ved Stern School of Business i New York. Samtidig pleiet hun omgang med noen av verdens rikeste og mest innflytelsesrike menn.

AVBILDET SAMMEN: Celina Midelfart og Jeffrey Epstein møtte hverandre på 1990-tallet. Ifølge flyloggene har hun vært gjest på privatflyet hans minst 13 ganger. Foto: Getty Images
AVBILDET SAMMEN: Celina Midelfart og Jeffrey Epstein møtte hverandre på 1990-tallet. Ifølge flyloggene har hun vært gjest på privatflyet hans minst 13 ganger. Foto: Getty Images Vis mer

I forbindelse med etterforskningen av Epstein-skandalen, oppfordret amerikanske påtalemyndigheter alle som har informasjon om Epsteins oppførsel, om å melde seg.

Dette gjaldt ikke bare potensielle ofre, men også alle som hadde vært med på de overdådige selskapene i Epsteins hjem på Manhattan i New York og på hans feriested i Palm Beach i Florida. Oppfordringen fra FBI gjaldt også passasjerer som var om bord i «Lolita Express».

- Ville avhøre Celina

FBI ønsket å kartlegge og dokumentere virksomheten og nettverket til den pedofilidømte milliardæren.

- FBI ønsker å snakke med Celina Midelfart. Vi prøver fortsatt å spore opp informasjon om Epstein, uttalte en FBI-agent ved den amerikanske ambassaden i Stockholm til Se og Hør den gang. Av sikkerhetshensyn oppgir aldri agenten navnet sitt.

PRIVAT ØY: Mange av de angivelige overgrepene skal ha skjedd i Karibien, hvor Epstein eide en egen øy. Flere ungjenter forteller om overgrep og voldtekter. Nå står Epsteins venninne Maxwell på tiltalebenken i USA. Foto: NTB Scanpix
PRIVAT ØY: Mange av de angivelige overgrepene skal ha skjedd i Karibien, hvor Epstein eide en egen øy. Flere ungjenter forteller om overgrep og voldtekter. Nå står Epsteins venninne Maxwell på tiltalebenken i USA. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Investerte penger

Se og Hør stilte den gang en rekke spørsmål til Celina Midelfart, men fikk ikke svar. Til Dagens Næringsliv uttalte hun følgende:

- Jeg hadde penger plassert hos Bear Stearns under hans ansvar på midten av 90-tallet da jeg studerte i New York. Han inngikk i en felles forretningsmessig bekjentskapskrets. Jeg har ikke hatt noe med ham å gjøre siden 96/97.

Jeffrey Epstein ble i 2008 dømt til en kortvarig fengselsstraff for å ha kjøpt seksuelle tjenester fra en 14 år gammel jente. For noen år siden ble han arrestert på Teterboro-flyplassen utenfor New York, og ble siktet for nye overgrep og menneskehandel med mindreårige.

Milliardæren ble plassert i en fengselscelle på Manhattan - og ble seinere funnet død. Selvmord er oppgitt som døds­årsak.

FENGSLET: Ghislaine Maxwell (t.h.) er tiltalt for menneskesmugling. Her med prins Andrew og mindreårige Virginia Roberts. Foto: NTB Scanpix.
FENGSLET: Ghislaine Maxwell (t.h.) er tiltalt for menneskesmugling. Her med prins Andrew og mindreårige Virginia Roberts. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Studerte i New York

Celina Midelfart studerte først økonomi ved London School of Economics fra 1994-1996, før hun så flyttet til New York for å studere ved Stern School of Business. Hun fikk bachelorgraden i 1998. Men hennes kontakt med Jeffrey Epstein begynte lenge før det.

I 1993 ble kosmetikkprinsessen involvert med kronprins Haakon. Det jevngamle paret tilbragte tid sammen på Tjøme den sommeren, før forholdet tok slutt.

Året etter flyttet Midelfart til England, hvor hun altså studerte økonomi ved London School of Economics. Utdannelsen var et ledd i planen om på sikt å engasjere seg i familiens kosmetikkimperium.

1998: Celina Midelfart og Donald Trump. Foto: NTB Scanpix
1998: Celina Midelfart og Donald Trump. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Under studiene i USA gled den norske kosmetikkarvingen rett inn i New York-sosieteten, og ble kjent med en rekke innflytelsesrike og rike mennesker.

Da flyloggene ble offentliggjort for noen år siden - bare to dager før Epstein tok sitt eget liv - kom det frem at den da 23 år gamle Celina Midelfart ved flere anledninger hadde flydd med Epstein. Ifølge loggen var Jeffrey Epstein og Celina Midelfart de eneste passasjerene om bord i det enorme privatflyet både 18. august 1996 og 12. september samme år.

Til Palm Beach

Første gang Midelfart var gjest på Epsteins «Lolita Express», hentet han henne på Teterboro Airport i New Jersey utenfor New York og fløy direkte til Palm Beach i Florida, hvor han seks år tidligere kjøpte et luksuriøst feriehus.

Det var ransaking i dette huset som seinere førte til opprullingen av den første pedofilisaken mot ham. Her fant etterforskerne ifølge Daily Beast nakenbilder, massasjebord, sex-leketøy og såpestykker formet som peniser.

TRAILER: Ghislaine Maxwells venner står fram i ny serie. Vis mer

Egen Spotify-konto

Amerikansk presse har også funnet Jeffrey Epsteins Spotify-konto, hvor han hadde laget flere spillelister, blant annet «Paris flight». En av spillelistene bærer også navnet «Celina». Epstein har hatt to Celinaer i livet sitt. Ifølge amerikanske Business Insider er den ene Celina Midelfart og den andre Epsteins guddatter Celina Dubin (24).

Celina Midelfart er mest kjent i USA for sitt nære bekjentskap med Donald Trump. Hun skal ha blitt kjent med USAs president gjennom Jeffrey Epstein.

Vil ha Maxwell frikjent

Det er vanskelig å vite sikkert, men motivet til Ghislaine Maxwells advokater for å spørre piloten om forholdet mellom Celina Midelfart og Jeffrey Epstein kan ha vært å vise retten at Jeffrey Epstein ikke var pedofil, men datet kvinner.

Ghislaine er tiltalt for å skaffe Epstein mindreårige jenter, og advokatene gjør nok det de kan for å få Ghislaine frikjent.

NYE BILDER: Den avdøde mangemilliardæren Jeffrey Epsteins «Zorro-ranch» er nylig blitt filmet og fotografert. Foto/video: thisischriswhite.com Vis mer

Reagerer på vitneutsagn

Se og Hør har kontaktet Celina Midelfart, og spurt om hva slags forhold hun hadde til Esptein:

- Påstanden er usann. Jeg har aldri hatt noe forhold til eller datet Epstein. Jeg har aldri hatt noe nært forhold Epstein. Han inngikk i bekjentskapskretsen rundt Donald Trump, som det er kjent at jeg i en kortere periode også var en del av. Jeg har ikke hatt noe som helst med Jeffrey Epstein å gjøre etter 1997, skriver Midelfart i en e-post.

- Fakta er jeg skulle investere noen midler i USA for over 25 år siden. En norsk finansiell rådgiver anbefalte Epstein, som den gang var en respektert finansiell rådgiver i det anerkjente amerikanske meglerhuset Bear Sterns. Jeg hadde over et kortere tidsrom noen midler plassert av Bear Stearns, representert ved Epstein, skriver hun videre.

Reagerer på bilde

Den norske kosmetikkdronningen reagerer også på bildene fra fotobyrået Getty, som viser Jeffrey Epstein sammen med henne.

- Det aktuelle bildet av Epstein og meg er fra en veldedighetstennisturnering arrangert av Michael Milken på Mar-a-Lago, Trumps eiendom i Palm Beach, for cirka 25 år siden. Jeg deltok på veldedighetsarrangementet som gjest av Donald Trump. Bildet gir et helt feilaktig inntrykk av at jeg har hatt et nært forhold til Epstein. Jeg finner bildet både fortvilende og belastende, skriver Midelfart til Se og Hør.

Midelfart skriver at hun verken er blitt kontaktet av FBI eller har møtt den tiltalte Ghislaine Maxwell:

- Jeg har ikke blitt kontaktet at FBI. Jeg har for øvrig aldri truffet Ghislaine Maxwell. Jeg reagerer kraftig på at forsvarerteamet til Ghislane Maxwell konstruerer usanne teorier om at jeg skal ha hatt et nært forhold til Epstein, formodentlig for å avlede oppmerksomheten fra de svært alvorlige anklagene mot Maxwell, avslutter Midelfart i svaret sitt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer