Petter Pilgaard:

Midt i vannlekkasje-kaos

Bidrar etter den omfattende vannlekkasjen på Frogner i Oslo.

HJELPER TIL: Petter Pilgaard hjelper til med vannlekkasjen i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB
HJELPER TIL: Petter Pilgaard hjelper til med vannlekkasjen i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er en større vannlekkasje på Vestkanttorget på Frogner i Oslo. Det skriver politiet på Twitter.

Rundt tre og en halv time etter at nødetatene fikk melding om hendelsen har politiet og brannvesenet forlatt stedet.

- Vannet er nå stengt i området. Politiet og brannvesenet er ferdig på stedet, men Oslo vann og avløp jobber fortsatt med dette, skriver politiet klokka 22.30.

Det var mye vann i gatene.

- Det er betydelige mengder vann som strekker seg over flere kvartaler. Det jobbes på spreng med å få stengt ventiler, samt at vi jobber med å sikre kjellere og boliger, sier han videre.

Han sa at vannet har trengt inn noen steder.

LEKKASJE: Det er en større vannlekkasje på Vestkanttorget på Frogner i Oslo tirsdag kveld 23. august. Politiet omtaler den som «omfattende». Video: Didrik Søreide Kjær / Dagbladet Vis mer

Hjelper til

Petter Pilgaard (42) bor i området og bestemte seg ifølge TV 2 for å sprette opp da han fikk en melding om at det var oversvømmelse i gata hans.

- Jeg gikk i arbeidsbilen og hentet en kost. Så har vi egentlig saumfart gatene her. Det er viktig å hjelpe til når det er noe som skjer, sier han til TV 2.

Pilgaard har brukt kost for å koste vekk blader og løv som sperrer for at vannet renner ned i avløpet.

- Det har vært ekstreme mengder. Jeg er ikke så god på å beregne, men det er ganske mye. Det er trist at det forsvinner så mye vann, men sånt skjer jo dessverre, sier han til TV 2.

FØRSTE NATT: I «Vendela + Petter gifter seg» forteller Vendela Kirsebom om den første natten hun tilbrakte med forlovede Petter Pilgaard. Reporter: Katrine Bjelke. Video: TV 2/Nora Skavhaug Vis mer

42-åringen tror imidlertid ikke det har kommet noe vann i hans kjeller. Pilgaard takker nabolaget for at det har gått såpass greit som det har gjort og tror det kunne vært verre hvis ikke mange hadde bidratt.

- Betydelig mengder vann

Det var store ressurser på stedet.

- Vi har ni brannbiler totalt på stedet. Vi hart satt inn store ressurser for å få kontroll sammen med vann- og avløpsetaten som jobber på stedet, sa Gulbrandsen.

BETYDELIG MED VANN: Vannlekkasjen strekker seg over flere kvartaler på Frogner i Oslo. Foto: Dagbladet
BETYDELIG MED VANN: Vannlekkasjen strekker seg over flere kvartaler på Frogner i Oslo. Foto: Dagbladet Vis mer

Klokka 21.36 skrev Oslo-politiet på Twitter at bileiere har blitt varslet for å flytte biler.

- Vannet er i ferd med å grave opp Tidemannsgate mellom Professor Dahls gate og Munthes gate. En del bileiere er varslet og har fått flyttet bilene sine i det aktuelle området.

FØRSTE DANS: Fredag 17. juni fikk Petter sin Vendela. Her danser de sin første dans. Video: TV 2/Jenny Emilie Aas. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer