HENGER UT «BESTEVENNEN» : Rett før O.J. Simpson skulle få svar på om han ville bli prøveløslatt, ble en tilsynelatende privat samtale sendt på direkten på CNN. Video: CNN Vis mer Vis mer

O.J. Simpson blir prøveløslatt:

Mikrofonen var på da O.J. Simpson hengte ut sin «beste venn» i fire minutter: - Han er en bedrager

Samtale ble sendt på direkten.

(Dagbladet): - De var live. Vi er ikke helt sikker på om de vet at de var det, sier CNN-programlederen like etter at TV-seerne har bevitnet noe som kan ha vært en privat samtale.

I en direktesendt høring ble det torsdag ettermiddag norsk tid klart at den tidligere amerikanske fotballstjerna O.J. Simpson (70) har fått innvilget søknaden om prøveløslatelse, etter nesten ni år i fengsel for væpnet ran og overfall med dødelig våpen.

Like før kommisjonen avga sine stemmer om hvorvidt søknaden skulle innvilges, ble en samtale mellom Simpson, hans advokat Malcolm LaVergne, og en kvinne utenfor bildet, fanget opp på direkten hos CNN.

De venter på at kommisjonsmedlemmene skal komme inn og avgi sine stemmer

Kaller seg Simpsons «beste venn»

Idet CNN skrur opp lyden fra høringssalen, bryter O.J. Simpson ut følgende:

- Jeg snakker ikke med noen her. Jeg snakker til løse lufta. Denne Jeffrey Felix er en fullstendig bedrager. Han skrev en bok om meg, sier Simpson og bryter ut i latter.

Se hele sekvensen på fire minutter i videoen øverst i saken.

BOKA: Jeffrey Felix har skrevt bok om hans «beste venn på innsiden», O.J. Simpson. Foto: Faksmile / Amazon.com
BOKA: Jeffrey Felix har skrevt bok om hans «beste venn på innsiden», O.J. Simpson. Foto: Faksmile / Amazon.com Vis mer

Mannen han snakker om, Jeffrey Felix, var Simpsons første fengselsvakt på Lovelock Correctional Center. Han pensjonerte seg i 2015, og i 2016 ga han ut boka «Guarding the Juice: How O.J. Simpson Became my Prison BFF». The Juice er idrettsmannens kallenavn.

Under beskrivelsen av boka på Amazon.com står det at Felix ble Simpsons «beste venn på innsiden». Boka skal utlevere flere detaljer om deres påståtte vennskap, samtaler, og hvordan den kjente innsatte ble behandlet i fengselet.

- Jeg har sagt at jeg skal håndtere det. Jeg har sagt til alle nyhetskanalene i over et år nå at denne fyren er latterlig, sier advokaten

Deretter sier Simpson noe om at flere mener han bør saksøke Felix.

Skal ha reddet Simpson etter ulovlig kjeksspising

Videre ler de av noe som omhandler kjeksspising. Trolig refererer de til en sak som blant annet er omtalt av USA Today, om at Simpson kunne mistet prøveløslatelsen på grunn av den ulovlige kjeksen.

Kilden til dette er «bestevenn» Jeffrey Felix.

Han skal ha fortalt at like etter at Simpson ankom fengselet fikk han en stjålet kjeks fra en arbeider på kjøkkenet. Denne kjeksen spiste idrettsstjerna rett foran en annen fengselsvakt, som skal ha rapportere hendelsen.

Simpson skal seinere ha bedt Felix om hjelp, fordi kjeksspisingen kunne kostet ham prøveløslatelse ved en seinere anledning. «Bestevennen» gjorde som han fikk beskjed om, og fikk den kvinnelige fengselsvakten til å rive i stykker rapporten.

- Han reddet meg, spøker Simpson i høringssalen i kveld.

- Hvem kan tro på en fyr med en sånn hockeysveis og bleket hår, fortsetter advokaten.

FØLELSESLADet: Arnelle Simpson O.J. Simpsons eldstedatter snakket om den vanskelige tida etter at faren havnet i fengsel. Video: CNN Vis mer Vis mer

- Kjente ikke Felix

Simpson hevder så at Felix aldri var vakt i Simpson sin seksjon i fengselet. At de eneste gangene han så ham var på vei til butikken og kafeteriaen.

- Denne fyren er utrolig. Han er morsom, men utenom det kjenner jeg han ikke. Han er skamløs. Jesus, sier Simpson.

Videre ler de av noe som skal involvere iskrem og Donald Trump. Simpson hevder at han har måtte tåle mange kommentarer fra medfanger, etter Felix sine påstander om at stjerna fikk spesialbehandling i fengselet.

- Selv ikke Mike Tyson kunne snike i køen i fengsel. Hvem sniker i køen i fengsel? Du havner i graven for det, ler Simpson videre.

Så blir samtalen avbrutt av at kommisjonsmedlemmene kom inn for å avgi sine stemmer.

ANGRER: I 2008 ble O.J. Simpson ble funnet skyldig i blant annet væpnet ran og overfall med et dødelig våpen. Nå angrer han, og hevder at han ikke er farlig, og aldri har truet noen med et våpen. Video: CNN Vis mer