Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Miley hylles av norsk ekspert: - Magisk hvordan hun gir faen

Mens Bieber og Britney får slakt. Se moteekspertens dom over nattas VMA.

(Dagbladet): Det som kunne krype og gå av kjendiser var på plass under MTV Video Music Awards i Los Angeles i natt, og i kjent stil var det kamp om oppmerksomheten på den røde løperen.

Dagbladet har fått moteekspert og Vixen-redaktør Ida Elise Eide Einarsdóttir til å bedømme et knippe av nattas mest oppsiktsvekkende antrekk.

Årets vertinne, Miley Cyrus, er naturlig nok nevnt. Den eksentriske sangeren stilte nemlig i bukseseler, og lite annet.

- Noe magisk - Hun er ikke akkurat fremmed for å sjokkere, og derfor er det også lite som virkelig overrasker lenger, selv om Cyrus skal ha for å prøve i kveldens kanskje mest dristige antrekk som igjen har sikret henne plass på verst kledde-lister verden over.

- Samtidig blir hun av mange hyllet som et feministikon - paradoksalt, kanskje, men vi snakker om dama som fikk Jimmy Kimmel til å rødme, sier Einarsdóttir.

Vertinna skiftet antrekk flere ganger i løpet av kvelden, både til en gjennomsiktig kjole og en sølvfarget badedrakt med tilhørende stiletthæler og diamantøredobber. Cyrus klarte også å lure produsentene da hun sneik fram puppen backstage.

- Her er vi ved sakens kjerne, for selv om man kanskje skulle tro at det ikke handler så mye om mote, så er nettopp antrekkene, eller mangelen på dem, et verktøy i Mileys egen kamp for feminismen.

- Og bukseseler, nakenundertøy og sølvbadedrakter til tross - eller kanskje nettopp derfor - det er noe helt magisk ved Mileys måte å bare gi helt faen på, sier moteksperten.

Diskoball Einarsdóttir nevner også antrekket til artisten Z Lala som et av de mest minneverdige.

- Ingen tvil om at Lady Gaga har fått konkurranse - Z Lala har stylet seg selv for anledningen som en slags miks av Lady Gaga og Kim Kardashian som møter ... en diskoball? Gøy da, men veldig, veldig spesielt.

- Det samme kan vel sies om glamourmodell Amber Rose som virkelig har tatt statement på alvor i en jumpsuit dekket med ord som «golddigger», «stripper» og «bitch?». Enda et innslag i den pågående feministdebatten som syntes å stå sterkt under nattens VMAs.

- Blek versjon av Jared Leto Moteeksperten trekker også fram Taylor Swift, Cara Delevingne og Rita Oras antrekk som nattas beste.

Mindre begeistra er hun for Justin Bieber og Britney Spears.

- Bieber hadde byttet ut streetwear-looken med rock'n roll, men så mer ut som en blek versjon av Jared Leto. Britney Spears traff heller ikke helt med antrekket - i en gullkjole med cut-out.

• Se antrekkene øverst i saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling