Isabel Raads nettbutikk Trendy Things:

Miljødirektoratet avdekket flere avvik

Nylig utførte Miljødirektoratet et produkttilsyn hos Isabel Raad og Pierre Louis' nettbutikk.

AVVIK: Miljødirektoratet har avdekket flere avvik i nettbutikken «Trendy Things», startet av influensene Isabel Raad og Pierre Louis. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I slutten av september lanserte influensere Isabel Raad (27) og Pierre Louis (27) nettbutikken Trendy Things. Denne fikk raskt kritikk da produktene, som smykker og andre assessorer, var å finne på internasjonale sider som selger til langt lavere pris.

Da Dagbladet omtalte saken var det ikke mulig å få en kommentar fra Raad. Hun fikk blant annet spørsmål om smykkene inneholdt tungmetaller eller andre helse- eller miljøskadelige stoffer.

Kort tid etter varslet Miljødirektoratet at de ville gjennomføre et produkttilsyn hos nettbutikken. De fortalte blant annet at de ønsket å følge influenser-butikker tett, og at de i det siste har hatt fokus på smykker - der de har avdekket for mye helse- og miljøskadelige tungmetaller som kadmium og nikkel.

- I tillegg har vi fått melding om mistanke om mulige brudd på miljøregelverket for Trendy Things, Miljødirektoratet til Dagbladet.

Flere avvik

Tilsynet fant sted 25. november, og konklusjonen er nå altså klar. Dagbladet har fått innsyn i rapporten, hvor det avdekkes flere avvik.

Blant annet mangler virksomheten internkontroll, noe Miljødirektoratet skriver at de ser alvorlig på.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.