John Paulson:

Milliardær i svindyr skilsmisse

Formuen som skal fordeles, er enorm.

SKILLES: Milliardær John Paulson skal skilles fra kona gjennom 21 år, Jenny Paulson. Foto: Spencer Platt / AFP / NTB
SKILLES: Milliardær John Paulson skal skilles fra kona gjennom 21 år, Jenny Paulson. Foto: Spencer Platt / AFP / NTB Vis mer
Publisert

Den amerikanske forretningsguruen John Paulson (65) har gjort seg svært rik ved å investere i eiendommer. Såpass rik at han er blitt omtalt som «et av de mest framtredende navnene i finansverden», og «mannen som tjente en av de største formuene i Wall Streets historie».

Helt siden 2000 har han vær gift med Jenny Paulson (født Zaharia journ.anm.) (50), som han fikk døtrene Gizelle og Danielle sammen med. Paret møttes da Paulson ansatte Zaharia som assistent.

Nå, etter over 20 år som ektefeller, skal paret skilles. Og skilsmissen ligger an til å bli av det større slaget. Det framkommer i rettsdokumenter Page Six har fått innsikt i.

Nettstedet skriver også at begge parter har ansatt svært mektige skilsmisseadvokater i New York.

SKILLES: Det er duket for aller siste episode av «Keeping up with the Kardashian», og der forteller Kim Kardashian hvorfor hun vil skilles. Video: Hayo via TV 2 play Vis mer

Kan bli historisk

Ifølge Forbes er milliardæren god for ikke mindre enn fire milliarder amerikanske dollar, noe som er nærmere 35 milliarder norske kroner.

Dermed er formuen som skal fordeles mellom Paulson-ekteparet mildt sagt enorm.

Dersom de ikke har undertegnet en ektepakt, kan skilsmissen bli den dyreste skilsmissen i verdenshistorien, med tanke på hvor store verdier det er som skal fordeles.

Det er imidlertid ikke kjent om Paulson-ekteparet har inngått en slik ekteskapsavtale eller ikke.

SKAL SKILLES: En gang i tida var tonen svært god mellom ekteparet Rudy (75) og Judith (64) Giuliani. Nå tar de skittentøysvasken i full offentlighet. Video / foto: NTB Scanpix. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet Vis mer

65-åringen er en såkalt selvgjort milliardær, og grunnla hedgefondet Paulson & Co. i 1994. Firmaet dro inn uhorvelig mye penger under finanskrisa i 2007, ved å satse på at det amerikanske boligmarkedet ville kollapse.

Slik gikk det og Paulson gjorde seg dermed verdenskjent da han satt igjen med 20 milliarder amerikanske dollar, som i dag er over 170 milliarder norske kroner.

Skilsmissen følger i rekken bak flere milliardærbrudd, som Microsoft-grunnleggeren Bill Gates (65) og Melinda French Gates (57), og Amazon-grunnleggeren og den rikeste mannen i Amerika, Jeff Bezos (57) og Mackenzie Scott (51).

GÅR FRA HVERANDRE: «Microsoft»-grunnlegger Bill Gates (65) og kona Melinda Gates (57) skilles etter 27 års ekteskap. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer