Marie-Chantal:

Milliardærarvingen ble brått kongelig

Den tidligere kronprinsessa, Marie-Chantal, måtte overtales i et år før hun dro på date med kronprinsen.

KONGELIG: I 1995 giftet amerikanske Marie-Chantal Miller seg med kronprins Pavlos av Hellas og Danmark. Men det var ingen selvfølge at nettopp de to skulle ende opp sammen. Foto: NTB Scanpix
KONGELIG: I 1995 giftet amerikanske Marie-Chantal Miller seg med kronprins Pavlos av Hellas og Danmark. Men det var ingen selvfølge at nettopp de to skulle ende opp sammen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Monarki kan av mange oppleves som en utdatert styreform, kanskje særlig fordi det har blitt så få av dem på verdensbasis. I tillegg har mange kongehus mistet stort sett all reell makt med åra, som gjør at de står igjen primært som et symbol. Andre har derimot valgt å avskaffe monarkiet helt, som grekerne i Hellas.

Det betyr derimot ikke at de kongelige har gitt helt opp. Den greske kongefamilien bruker fortsatt titlene sine, selv om de fleste av dem bor andre steder i verden - i eksil.

Det er ingen tvil om at det politiske klimaet i Hellas tidvis kan være ambivalent, og for egen sikkerhet har mange rømt moderlandet.

Kronprinsesse Marie-Chantal (51) av Hellas og Danmark har derimot aldri fått oppleve et monarki i det europeiske landet førstehånds. Hun giftet seg med kronprins Pavlos (53), sønnen til kong Konstantin II av Hellas og Anne-Marie av Danmark, i 1995 - flere år etter at monarkiet i Hellas forsvant.

- Fantastiske svigerforeldre

I dag har paret fem barn sammen, og bor i New York. Veien fra å være relativt normal til å bli kongelig har på ingen måte vært enkel for den amerikanske prinsessa. I et intervju med danske B.T. forteller hun nå åpent om alle prøvelsene hun har vært igjennom de siste 25 åra.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer