Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Milliardærfamilie i flykrasj

Tidligere Nascar-fører, Dale Earnhardt Jr., og familien ble sendt til sykehus etter en dramatisk flykrasj som endte med at privatflyet tok fyr.

FLYKRASJ: Torsdag kveld var mangemilliardær Dale Earnhardt Jr., kona Amy og deres 15 måneder gamle datter involvert i en dramatisk flykrasj. Video: CNN. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Torsdag ettermiddag lokal tid satt mangemilliardær og tidligere Nascar-fører, Dale Earnhardt Jr. (44), kona Amy og deres 15 måneder gamle datter om bord i et fly som var involvert i en dramatisk ulykke.

Ulykken fant sted på Elizabethton Municipal Airport i Tennessee da milliardærens privatfly kjørte utenfor rullebanen og tok fyr like etter klokka 15.40, opplyser Den føderale luftfarsadministrasjonen, ifølge The Tennessean.

- Da våre enheter ankom stedet, kom det kraftige flammer fra flyet, sier brannsjef Barry Carrier til WJHL og opplyser at brannen varte i omkring 20 minutter.

Carrier opplyser at Earnhardt Jr. pådro seg letter skader i flykrasjen.

SYKEHUS: Dale Earnhardt Jr. ble sendt til sykehus med mindre skader. Foto: Charles Mostoller / Reuters / NTB Scanpix
SYKEHUS: Dale Earnhardt Jr. ble sendt til sykehus med mindre skader. Foto: Charles Mostoller / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Søstera bekrefter

I tillegg til Earnhardts familie, var også familiehunden samt to piloter om bord i flyet. I en Twitter-melding bekrefter Dales søster, Kelley Earnhardt, at broren og hans familie var involvert i ulykken.

- Alle er trygge og har blitt transportert til sykehuset for videre undersøkelser. Vi har ikke ytterligere opplysninger på nåværende tidspunkt, skriver hun.

Flyet av typen Cessna Citation 680 står registrert på racinglaget som Earnhardt Jr. er deleier av.

Amerikanske National Transportation Safety Board bekrefter på Twitter at de har sendt representanter til ulykkesstedet for å granske ulykken.

- Takk gud for at han er trygg, skriver tidligere Nascar-mester Jimmie Johnson på Twitter. Førerkollegene Alex Bowman, Clint Bowyer og Daniel Suárez deler liknende meldinger.

Styrtrik og populær

Earnhardt Jr. er en av de mest kjente Nascar-førerne gjennom tidene, og vant prisen for Nascars mest populære fører 15 år på rad fra 2003 og fram til la opp etter 2017-sesongen, ifølge The Guardian.

Earnhardt Jr. har også gjort det fremragende som forretningsmann med en estimert formue på 400 millioner dollar - altså omkring 4,2 milliarder kroner. I 2016 ble han kåret til verdens 100. rikeste utøver med en inntekt på 21,4 millioner dollar.

Han er også sønn av Nascar-legenden Dale Earnhardt Sr., som døde i en tragisk ulykke under siste runde av løpet Daytona 500 i 2001. Dødsfallet var det fjerde blant Nascar-førere i løpet av en periode på ni måneder, og førte til endringer i Nascar-førernes sikkerhet.

Earnhardt Sr. rakk imidlertid å bli Nascar-mester hele sju ganger før han omkom, ifølge The Guardian.

STYRTRIK: Dale Earnhardt Jr. er god for omkring fire milliarder kroner. Her med kona Amy. Foto: NTB Scanpix
STYRTRIK: Dale Earnhardt Jr. er god for omkring fire milliarder kroner. Her med kona Amy. Foto: NTB Scanpix Vis mer

La opp

Earnhardt Jr. la opp i 2017 etter å ha slitt med hjernerystelser i all hemmelighet i årevis. I 2018 fikk han dattera Isla sammen med kona Amy.

- Jeg er så glad for at jeg ikke lenger å bekymre meg for å bli skadd, sa Earnhardt Jr. til magasinet People i fjor.

- Når jeg kommer hjem, så trenger jeg ikke lenger å bekymre meg for å være skadd. Jeg vil aldri måtte bekymre meg for å tilbringe måneder med symptomer mens Isla fyller år. Du skjønner hva jeg mener? Jeg og Amy får anledningen til å oppleve dette sammen, sa han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media