Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Europris-arving Maria Høili:

Millionærarving selger brukte bikinier på Finn: - Godt vaska

Maria Høili (33) kvitter seg med materielle verdier før hun forlater Norge. 

SELGER UNNA TRENINGSTØY OG BIKINIER: Maria Høili (33) flytter neste år til USA. Nå rydder hun unna garderoben, og tilbyr bikinier, treningstøy og designerklær på nettet. Foto: Jørgen Olin 
SELGER UNNA TRENINGSTØY OG BIKINIER: Maria Høili (33) flytter neste år til USA. Nå rydder hun unna garderoben, og tilbyr bikinier, treningstøy og designerklær på nettet. Foto: Jørgen Olin  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):: Millionærarving Maria Høili (33), datter av Europris-gründer Terje Høili, har nå bestemt seg for å forlate Norge og vende snuten mot Nord-Amerika.

Mer spesifikt er det på Venice Beach i Los Angeles at Høili skal slå seg ned. Til Dagbladet fortalte hun da at familien hadde fått muligheter i USA de ikke kunne takke nei til.

Det betyr at hun måtte kvitte seg med ranchen i Lier, som nå ligger ute til salgs for 38 millioner kroner. Til den prisen får man både alpakkaer i hagen, to hus, hestegård og låve.

Nå skaper Høili overskrifter igjen. Denne gangen selger hun brukte bikinier på salgsnettstedet Finn. Pris? 10 000 kroner for en av arvingens egne «forundringspakker».

- Godt vaska

Det var TV 2 som først omtalte saken her til lands. 33-åringen, som er oppført med drøye 76 millioner kroner i formue, selger nå unna klær for hun reiser til USA.

Til sammen har hun laget tre forundringspakker bestående av designerklær, men de inneholder også blant annet bikinier og treningstøy.

- Alt er ting jeg har brukt selv. Jeg var ikke klar over at bikiniene skulle få så mye oppmerksomhet. For meg er det et stort skille mellom bikinier og undertøy. Ja, ja, de er heldigvis godt vaska, forteller hun til Dagbladet og ler.

Høili har allerede solgt flere av disse pakkene, hvor en til 17 500 blant annet allerede er solgt.

- Skjønner du at folk undrer når en med flere millioner i formue selger unna såpass dyre klespakker?

- Det er ikke så ofte jeg selger klær, og det er vel rundt åtti plagg i hver eske. Jeg vil si at det er innafor, forteller hun, og påpeker at hun også har gitt bort mye klær.

Fortsatt ikke solgt ranchen

Høili hadde egentlig planer om å reise til USA allerede ved skolestart i år. Slik ble det ikke, men på nyåret forlater familien kalde Norge til fordel for solrike California.

Ranchen i Lier ligger fortsatt ute til 38 millioner kroner. Blir den ikke solgt, har millionærarvingen planer om å dele opp eiendommen.

- Det har vært rundt ti interesserte kjøpere, men alle har kommet med bud som har vært under det jeg ønsker, sier hun.

Hun påpeker likevel at dersom ikke et salg skjer, beholder hun gjerne eiendommen innad i familien.

- Jeg er heldig som er privilegert med penger. Jeg kommer til å pendle fram og tilbake fra USA, så det kan være vi velger å ikke selge ranchen. Jeg beholder den dersom markedet ikke vil ha den, sier hun.

Vil gi til veldedighet

I vinter fikk Høili mye oppmerksomhet for sine uttalelser angående fattige barn. I et blogginnlegg skrev hun at fattige, norske barn blir nedprioritert, fordi «asylbarna får jo alt».

Dette fikk hun mye kjeft for seinere. På spørsmål fra Dagbladet i sommer om hun skal dedikere mer tid til veldedighet og interesseorganisasjoner, svarer hun at kampen ikke er over.

- Nå jobber jeg for at det virtuelle nettstedet The Moon, som broren min starta, som skal gi en viss prosentandel av inntektene sine til fattige barn i Norge. Jeg har tatt det opp for styret, og kommer absolutt til å fullføre, sa hun.

- Jeg kommer nok til å fokusere på Norge, før jeg eventuelt hopper videre. Men jeg kan liksom ikke redde hele verden alene, forklarte Høili.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!