<strong>MILLIONGJELD:</strong> Tidligere realitydeltaker og eks-predikant Runar Søgaard står i stor gjeld til svenske myndigheter. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MILLIONGJELD: Tidligere realitydeltaker og eks-predikant Runar Søgaard står i stor gjeld til svenske myndigheter. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Runar Søgaard:

Milliongjeld

Runar Søgaard (53) jages av svenske skattemyndigheter.

Publisert

De siste åra har eks-kjendispredikanten Runar Søgaards (53) økonomiske vansker vært et hett tema i pressen. I fjor sommer ble det kjent at 53-åringen hadde svimlende 3,8 millioner i utestående gjeld - og at namsfogden i Sverige hadde tatt et gevær og en jukeboks i pant.

Søgaard ser ikke ut til å ha kommet seg ut av den økonomiske hengemyra. Expressen skriver nemlig at 53-åringen fortsatt står i milliongjeld til svenske myndigheter - og gjelda har ikke blitt mindre.

Avisa skriver at eks-predikanten jages av den svenske namsmannen for en registrert gjeld på totalt fem millioner svenske kroner. Deler av gjelda er knyttet til ulike selskaper, mens det svenske skattevesenet også krever nærmere 1,8 millioner av 53-åringen.

Det største enkeltkravet er på hele 1,3 millioner kroner, ifølge Expressen.

Avisa hevder også at den svenske namsfogden samarbeider med norske skattemyndigheter. Sørgaard skal ikke ha bedt om gjeldssanering, noe som betyr at myndighetene jakter på verdier som kan gjøre opp for den ubetalte gjelda.

KRANGEL: Runar Søgaard ble beskyldt for å ha kalt Abubakar Hussain for en «negerbolle» i «Camp Kulinaris». Video: Viafree/Rød Løper Vis mer

Tok pant i gevær

I fjor sommer tok imidlertid namsfogden i Sverige et gevær og en jukeboks som utpanting i jakten på de utestående millionene. Den gang skrev Expressen at milliongjelda omfatter alt fra bankkrav til individuell gjeld, til ubetalte bompasseringsavgifter.

Namsfogden skal de siste åra ha søkt om å få tilgang til håndhevbare eiendeler hos tv-profilen, uten hell, og regningen skal i mellomtida ha vokst seg stadig større, hevdet avisa den gang.

Selv om Søgaard er bosatt og folkeregistrert i Oslo, lyktes den svenske namsfogden i å få fatt i noen av hans eiendeler. De tok blant annet et gevær av typen Winchester, samt en jukeboks av merket Seeburg 2000. Jukeboksen skal ha en verdi av 75 000 svenske kroner, og eiendelene skal ha blitt hentet ut fra 53-åringens tidligere bosted i Nacka i Sverige.

<strong>DEN GANG DA:</strong> Runar Søgaard ble for alvor kjent for ekteskapet med Carola Häggkvist (54) på 1990-tallet. Her er de sammen i 1997. Foto: NTB Scanpix
DEN GANG DA: Runar Søgaard ble for alvor kjent for ekteskapet med Carola Häggkvist (54) på 1990-tallet. Her er de sammen i 1997. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Runar Søgaard har samtidig blitt dømt for brudd på den svenske regnskapsloven en rekke ganger de siste ti åra. I februar 2019 fikk han nok en gang oppmerksomhet, da han ble dømt til ett år og åtte måneders fengsel for grovt brudd på skatte- og bokføringsloven i nabolandet.

Dommen ble anket til hovretten, som tilsvarer norsk lagmannsrett. Expressen skriver at saken skal opp i februar neste år. Søgaard har hele veien nektet straffskyld, noe som også var årsaken til at han anket.

SER IKKE SLIK UT: Amadeus Søgaard, sønnen til Runar Søgaard og Carola Häggkvist, har blitt en voksen mann. Sjekk hvordan han ser ut i dag! Vis mer

De aktuelle lovbruddene skal ha funnet sted i perioden fra mai 2013 til august 2016.

Søgaard var også involvert i en pengekrangel i 2009, der han blant annet troppet opp i en bryllupsbutikk og pøste 13 000 femtiøringer ut på gulvet.

I oktober er Søgaard aktuell med boka «Gud ga oss ti bud - jeg har brutt ni av dem» som omhandler hans liv, blant annet ekteskapet med Carola Häggkvist (54) på 1990-tallet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer