Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Justin Bieber:

Millionsøksmål mot anklagere

Popstjerna saksøker to kvinner etter å ha blitt anklaget for seksuelle overgrep.

SAKSØKER: Justin Bieber (26) tar rettslige skritt etter å ha blitt anklaget for seksuelle overgrep. Foto: NTB scanpix
SAKSØKER: Justin Bieber (26) tar rettslige skritt etter å ha blitt anklaget for seksuelle overgrep. Foto: NTB scanpix Vis mer

Forrige uke ble den kanadiske artisten Justin Bieber (26) anklaget av to kvinner for seksuelle overgrep. Anklagene stammer fra to ulike Twitter-kontoer, hvor anklagerne hevdet at overgrepene skal ha funnet sted tilbake i 2014 og 2015.

Den ene kvinnen, som har gått under navnet Danielle på Twitter, hevder Bieber misbrukte henne på et hotell i Austin, Texas i 2014. Meldingene er nå slettet.

En annen kvinne, Kadi, hevder at hun ble seksuelt misbrukt av Bieber på et hotell i New York året etter.

Nekter for anklagene

Bieber gikk kort tid seinere ut og nektet for anklagene på Twitter.

«Jeg uttaler meg normalt ikke om slike ting, ettersom jeg har håndtert tilfeldige anklager hele karrieren min, men etter å ha pratet med kona mi og teamet mitt har jeg bestemt meg for å snakke ut om et problem i kveld», skrev han 22. juni.

«Rykter er rykter, men seksuelt misbruk er noe jeg ikke tar lett på. Jeg ville snakke ut med en gang, men ut av respekt for så mange ofre som må håndtere disse problemene daglig, ville jeg være sikkert på at jeg hadde alle fakta før jeg ga en uttalelse», skrev han videre.

Han har på Twitter postet det han mener er bevis for at han ikke var på hotellene for tidspunktene han er anklaget for å ha begått overgrepene. Både nyhetssaker, bilder og kvitteringer skal bevise at anklagene ikke stemmer.

«Enhver påstand om seksuelt misbruk skal bli tatt veldig seriøst, og det er grunnen til at min respons var nødvendig. På en annen side - denne historien er faktisk umulig og det er grunnen til at jeg vil samarbeide med Twitter og myndighetene for å ta rettslige skritt», skrev han også.

AVSLØRER: Justin Bieber har igjen fått bli med på «Carpool Karaoke» med James Corden. Her letter han på sløret om bryllupet til han og Hailey, og avslører detaljer om bryllupsfesten. Video: Viaplay/Rød Løper Vis mer

Millionsøksmål

Nå har han gjort nettopp det, skriver BBC. Bieber leverte torsdag inn et søksmål i Los Angeles, ifølge kanalen.

Søksmålet er på 20 millioner dollar, tilsvarende 193 millioner norske kroner.

I søksmålet hevdes det at de to kvinnene «forsøker å kapitalisere på fryktkulturen som gjennomsyrer underholdningsindustrien, Hollywood og forretningslivet i America»,

«Det er åpen sesong for hvem som helst å komme med hvilke anklager som helst (uansett hvor ekle, udokumenterte og beviselige falske) om hvem som helst uten konsekvenser», står det ifølge BBC.

CNN har forsøkt å få en kommentar fra «Kadi» via Twitter, men har ikke lykkes.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!