Truls Svendsen:

- Min egen verste fiende

Tv-profilen forklarer hvordan han tok knekken på angsten.

SKREMMES AV ANGST: Truls Svendsen mener det hjelper å snakke om angsten - for ham selv og andre. Foto: Marit Hommedal / NTB
SKREMMES AV ANGST: Truls Svendsen mener det hjelper å snakke om angsten - for ham selv og andre. Foto: Marit Hommedal / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De færreste ser på Truls Svendsen (48) og tenker at det er en fyr som synes det er skummelt å snakke foran folk, men det var altså tilfelle i mange år.

Det forteller han om i podkasten «Åpen journal» - som lages av ekteparet Katharina Flatland og Harald Dubloug, som er henholdsvis programleder og lege.

Svendsen forteller at det ikke er det å snakke foran folk som er det skumle, men at han er redd for å få nettopp angst - såkalt angst for angsten.

- Jeg er min egen verste fiende, det er bare et lite øyeblikk hvor jeg tenker «nå må du ikke få det der, Truls». Det er ingenting som har skjedd som sier at jeg skulle få det, men så kommer det likevel, sier han til ekteparet.

Til Dagbladet understreker han at angsten nå ikke plager ham, og at han ikke har opplevd det under de seineste 120 forestillingene han har hatt med humorshowet «Fra Æ til Å».

- Det handler om å være godt forberedt, og å bruke pusteteknikker kan også være til god hjelp. Det viktigste av alt er å gå lenge uten slike opplevelser, for da frykter man dem i mindre grad. For noen år siden hadde jeg det ofte, og da ble jeg påmint det hele tida, utdyper han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer