Trude Drevland:

- Min fulle støtte og beundring

Trude Drevland åpner opp om møtet med den nyinnsatte kongen og dronningen.

KONGELIG MØTE: Kong Charles og dronning Camilla møtte Trude Drevland under et besøk i Bergen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
KONGELIG MØTE: Kong Charles og dronning Camilla møtte Trude Drevland under et besøk i Bergen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert

Torsdag kveld kom sjokknyheten om at dronning Elizabeth II hadde gått bort i en alder av 96 - etter hele 70 år på tronen.

Kort tid før dødsbudskapet ble familien hasteinnkalt til hennes sykeleie på Balmoral slott i Skottland. Bare prins Charles (73), nå konge, og prinsesse Anne (72) rakk fram i tide til å ta farvel, da de allerede var i landet.

Lørdag var kong Charles offisielle innsettelse som Storbritannias konge, noe som ble erklært under en seremoni med både dronning Camilla (75) og prins William (40) til stede.

Tidligere Høyre-politiker og ordfører i Bergen, Trude Drevland (75), kan nå avsløre hvordan det var å møte den nyutropte kongeparet.

KUNNGJORT: Kunngjøringen om at Charles III er Storbritannias konge ble lørdag formiddag lest opp fra balkongen på St. James's Palace i London. Vis mer

- Lenge leve kongen

På Drevlands Instagram-profil kan man se det spesielle bilde av den tidligere politikeren sammen med kong Charles.

«Kongen og jeg (Jeg er for alltid en stor beundrer). Dronningen er død, lenge leve kongen», skrev hun under bildet.

SMILENDE: Det var god stemning mellom politikeren og det nye statsoverhodet under et norgesbesøk i 2012. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
SMILENDE: Det var god stemning mellom politikeren og det nye statsoverhodet under et norgesbesøk i 2012. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer

Kong Charles og dronning Camilla var på et offisielt besøk i Norge anledning dronning Elizabeths 60 års jubileum i 2012. Overfor Dagbladet forteller Drevland at hun fikk muligheten til å møte paret under norgesbesøket.

OFFISIELT: Kong Charles III ble formelt utropt lørdag 10. september. Vis mer

- Mye humor og varme

- Vårt kongepar hadde dem med som gjester til Bergen, og jeg var vertskap på vegne av Bergen kommune sammen med Fylkesmannen den gang. Det var en hel dag med pøsregn og tåke, men en dag som ga meg mulighet til en dialog med Charles og Camilla som jeg fremdeles gleder meg inderlig over, forteller Drevland.

Hun legger ikke skjul på sin beundring overfor de kongelige gjestene.

- Det er to nydelige mennesker med mye humor og varme, som jeg alltid vil gi min fulle støtte og beundring, bedyrer Drevland.

Avslutningsvis forteller 75-åringen at hun har fulgt spent med på dagens markering.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer