John Arne Riises selvbiografi:

«Min oppførsel gjorde bryllupet til en katastrofal opplevelse for henne. Hun må ha vært livredd»

John Arne Riise åpner opp om sitt første bryllup.

ANGRET: «Jeg tenkte at jeg heller fikk gifte meg, og så skille meg igjen om et halvår», skriver John Arne Riise. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet
ANGRET: «Jeg tenkte at jeg heller fikk gifte meg, og så skille meg igjen om et halvår», skriver John Arne Riise. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tirsdag gir John Arne Riise ut selvbiografien «Fordeler og ulemper ved å være John Arne Riise». I boka forsøker den tidligere Liverpool-stjernen å gi et balansert bilde av sine opp- og nedturer i karrieren.

I boka skriver han blant annet om da han giftet seg med Guri Havnevik, hans første kone, den 14. juni 2003 i Borgund kirke.

250 personer sto på gjestelista som var prydet med navn som al-Saadi Gaddafi og prins Albert av Monaco, samt Liverpool-stjerner som Steven Gerrard, Michael Owen og Jamie Carragher.

Riise skriver at han tenkte frieriet, og påfølgende ekteskap, virket å være det naturlige å gjøre - men da bryllupet kom, angret han.

«Skandalen ville blitt for stor»

På dette tidspunktet var Riise 22 år gammel. Han og Havnevik hadde vært samboere i fire år, og sammen hadde de fått en datter.

I dagene før bryllupet ble det holdt en rekke krisemøter med familiemedlemmer av både Havnevik og hans egen familie, samt rådgivere og agenter.

«Jeg ville trekke meg, men det var for seint. Det var dét de sa, og kanskje hadde de rett. Alle var invitert. Alt sto klart. Skandalen ville bli for stor. Vi hadde jo dessuten et barn sammen».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer