Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

John Arne Riises selvbiografi:

«Min oppførsel gjorde bryllupet til en katastrofal opplevelse for henne. Hun må ha vært livredd»

John Arne Riise åpner opp om sitt første bryllup.

ANGRET: «Jeg tenkte at jeg heller fikk gifte meg, og så skille meg igjen om et halvår», skriver John Arne Riise. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet
ANGRET: «Jeg tenkte at jeg heller fikk gifte meg, og så skille meg igjen om et halvår», skriver John Arne Riise. Foto: Fridgeir Walderhaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tirsdag gir John Arne Riise ut selvbiografien «Fordeler og ulemper ved å være John Arne Riise». I boka forsøker den tidligere Liverpool-stjernen å gi et balansert bilde av sine opp- og nedturer i karrieren.

I boka skriver han blant annet om da han giftet seg med Guri Havnevik, hans første kone, den 14. juni 2003 i Borgund kirke.

250 personer sto på gjestelista som var prydet med navn som al-Saadi Gaddafi og prins Albert av Monaco, samt Liverpool-stjerner som Steven Gerrard, Michael Owen og Jamie Carragher.

Riise skriver at han tenkte frieriet, og påfølgende ekteskap, virket å være det naturlige å gjøre - men da bryllupet kom, angret han.

«Skandalen ville blitt for stor»

På dette tidspunktet var Riise 22 år gammel. Han og Havnevik hadde vært samboere i fire år, og sammen hadde de fått en datter.

I dagene før bryllupet ble det holdt en rekke krisemøter med familiemedlemmer av både Havnevik og hans egen familie, samt rådgivere og agenter.

«Jeg ville trekke meg, men det var for seint. Det var dét de sa, og kanskje hadde de rett. Alle var invitert. Alt sto klart. Skandalen ville bli for stor. Vi hadde jo dessuten et barn sammen».

Bryllupet ble gjennomført. Riise skriver at dagen må ha vært alt annet enn en god opplevelse for Havnevik.

«Min oppførsel gjorde jo bryllupet til en katastrofal opplevelse for henne. Utvilsomt var det sånn. Hun må ha vært livredd for framtida».

Riise rettferdiggjorde gjennomføringen av bryllupet med at det var for å beskytte Havnevik og datteren hans, men nå ser han annerledes på saken.

NY BOK: John Arne Riises selvbiografi. Foto: Pilar Forlag.
NY BOK: John Arne Riises selvbiografi. Foto: Pilar Forlag. Vis mer

«Jeg var en stor egoist. Så enkelt er det. Jeg tok det letteste valget. Jeg gjorde det som ikke ville skuffe noen. Jeg var pysete og umoden. Jeg tenkte at jeg heller fikk gifte meg, og så skille meg igjen om et halvår».

Skilte seg i 2004

Riise og Havnevik skilte seg i 2004, litt over ett år etter bryllupet.

Dagbladet har vært i kontakt med Guri Havnevik, som hadde denne kommentaren til saken:

- Det er ikke første gang John Arne kommer med uriktige påstander i offentligheten om sitt første ekteskap. Jeg har valgt å holde en lav profil hver gang han har hatt behov for å fortelle om sitt privatliv først og fremst av hensyn til vårt felles barn, men også fordi det vil skade John Arne hvis den egentlige årsaken til skilsmissen blir kjent.

Da paret annonserte skilsmissen sin i august 2004, uttalte Havnevik følgende til Dagbladet:

- Vi er fortsatt glad i hverandre og begge har det ganske vondt og trist nå, sa hun til avisa.

I et intervju med ukebladet Mamma i 2005, fortalte Havnevik også at hun aldri kom til «å si et vondt ord om John Arne». Den gang forklarte hun dessuten at bruddet med Riise ble mer brått enn hun hadde ønsket:

- Forholdet vårt kunne ikke reddes. Men den voldsomme pågangen fra journalister førte til at jeg bestemte meg for å bryte ut raskere enn jeg egentlig hadde tenkt. Jeg fikk ikke roen jeg trengte til å avslutte ekteskapet på en måte som føltes riktig, sa Havnevik til Mamma, ifølge VG.

TOK SLUTT: John Arne Riise avbildet sammen med Maria Elvegård Riise på en kinopremiere i Oslo i 2008. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
TOK SLUTT: John Arne Riise avbildet sammen med Maria Elvegård Riise på en kinopremiere i Oslo i 2008. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

Gift to ganger til

Etter skilsmissen fra Havnevik, har Riise giftet seg to ganger til. I 2010 giftet han seg med Maria Elvegård Riise, som han fikk to barn med, i New York.

GIFTEt SEG: John Arne Riise ankommer vielsen mellom ham og Louise Angelica Riise i mai 2014. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer

Bruddet mellom de to kom et par år seinere, og fotballproffen giftet seg med sin nåværende kone, Louise Angelica Riise, i mai 2014.

MANN OG KONE: - Tårene sprutet, sier John Arne Riise som giftet seg Louise Angelica Markussen i Nordberg kirke i Oslo i dag. Nå er de klar for fest! Video: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 31.05.2014 Vis mer

Bryllupet sto i Nordberg kirke i Oslo den 31. mai 2014, og paret er i dag bosatt i Ålesund. Riise spilte for Aalesund før han dro til Monaco, og kom tilbake i slutten av karrieren.

- Idet døra gikk opp, sprutet det bare. Det var et utrolig vakkert syn. Det var tøft de første ti-femten minuttene, fortalte Riise til Dagbladet etter vielsen.

Paret, som har medvirket i TV 2-serien «Bloggerne» sammen, har tidligere vært åpne om at de ønsker å bli foreldre sammen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!