«Emily in Paris»:

Minister raser mot Netflix-serie

Den ukrainske kulturministeren stiller seg svært kritisk til Netflix-serien «Emily in Paris».

TILBAKE: Lily Collins er tilbake i sesong to av serien «Emily in Paris», som i disse dager strømmes på Netflix. Foto: Splash News / NTB
TILBAKE: Lily Collins er tilbake i sesong to av serien «Emily in Paris», som i disse dager strømmes på Netflix. Foto: Splash News / NTB Vis mer
Publisert

Netflix-serien «Emily in Paris» ble kjapt en seerfavoritt da den første sesongen ble sendt på strømmetjenesten tilbake i 2020.

Det er derimot ikke alle som er like begeistret over serien. Nå slår nemlig kulturministeren i Ukraina, Oleksandr Tkatjenko, hardt ned på den og kaller den for krenkende mot det ukrainske folket.

DELTE OPPTAK: En mann skal være dømt til døden for å ha solgt USB-minnepenner med sørkoreanske Netflix-serien «Squid Game». Video: Storyblock/Netflix. Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer

Reagerer kraftig

Ifølge blant andre den svenske avisa Aftonbladet skal han ha blitt rasende over måten karakteren «Petra» blir skildret i den andre sesongen som nylig hadde premiere.

- I «Emily in Paris» er det en karikatur av en ukrainsk kvinne som er uakseptabel. Det er også støtende, skriver han på meldingstjenesten Telegram ifølge BBC.

Insider har også omtalt saken, og melder at mange ukrainere har reagert kraftig på framstillingen av karakteren.

I den nye sesongen er «Petra» en kvinne fra Kiev som går på samme franskkurs som hovedrollen Emily. Det er ukrainske Daria Pantjenko som spiller rollen, og på et tidspunkt i serien lurer hun Emily til å stjele klær fra en butikk.

- Slik skal det ikke være

Det er en tydelig opprørt Tkachenko som ikke forstår hvorfor rollefiguren har blitt framstilt på den måten.

«Er det slik ukrainere blir oppfattet i utlandet», sier han ifølge The Guardian, og legger til:

SKREMMENDE: Netflix-serien «Brand New Cherry Flavor» har sjokkert flere seere med sine oppsiktsvekkende sex-scener. Video: Netflix / Youtube. Reporter: Julie Tran. Vis mer

«På 1990- og 2000-tallet ble ukrainske gutter hovedsakelig framstilt som gangstere. Over tid har dette endret seg. Men ikke i dette tilfellet».

Tkachenko skal ha levert en klage til Netflix, hvorpå strømmegiganten skal ha svart «ganske diplomatisk».

- De takket meg for tilbakemeldingen. De ble gjort oppmerksomme på at ukrainske seere var bekymret for måten bildet av en ukrainsk kvinne ble framstilt. Vi ble enige om at vi skal holde nær kontakt i 2022 for å forhindre at noe slikt skjer igjen, sier han.

Netflix har ikke gått ut med en offisiell uttalelse vedrørende klagene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer