Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer
Min side Logg ut

Dizzie Tunes:

Minnes Dizzie Tunes-kollegaen: - Øyvind var en kjernekar

Øyvind Klingberg (73) fra Dizzie Tunes døde mandag. 

GOD GJENG: Mandag døde Dizzie Tunes-medlem Øyvind Klingberg (nummer to fra venstre), 73 år gammel. Kollegaene hans i gruppa sier de kommer til å savne ham. Bildet ble tatt på gruppas 40-årsfeiring. Fra venstre: Tor Erik Gunstrøm, Øyvind Klingberg, Svein Helge Høgberg, Yngvar Numme og Einar Idland. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
GOD GJENG: Mandag døde Dizzie Tunes-medlem Øyvind Klingberg (nummer to fra venstre), 73 år gammel. Kollegaene hans i gruppa sier de kommer til å savne ham. Bildet ble tatt på gruppas 40-årsfeiring. Fra venstre: Tor Erik Gunstrøm, Øyvind Klingberg, Svein Helge Høgberg, Yngvar Numme og Einar Idland. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Mandag kveld ble det kjent at Dizzie Tunes-medlem Øyvind Klingberg er død. Det opplyste manager Jørg-Fredrik Ellertsen til NTB.

- Dette er en trist dag for hele Dizzie Tunes-familien, fortalte han.

Klingberg ble 73 år gammel, og var kjent som pianist og kapellmester i den populære underholdningsgruppa. Han ble med på laget i 1961, to år etter oppstart, og fikk tidlig det musikalske ansvaret.

Dizzie Tunes platedebuterte i 1963, og har siden den gang gitt ut over 20 album. Klingberg var aktiv gjennom hele perioden, fram til de holdt sin siste forestilling i 2001.

Det er med sorg at hans tidligere kolleger mandag har mottatt dødsbudskapet. Yngvar Numme, vokalist og tekstforfatter i gruppa, forteller til Dagbladet at han kommer til å huske kameraten og kollegaen for humoren hans.

DØD: Øyvind Klingbergs kolleger i Dizzie Tunes er i sorg etter å ha fått dødsbudskapet. Fra venstre: Svein Helge Høgberg, Yngvar Numme, Tor Erik Gunstrøm, Einar Idland og Øyvind Klingberg. Foto: Dagbladets arkiv
DØD: Øyvind Klingbergs kolleger i Dizzie Tunes er i sorg etter å ha fått dødsbudskapet. Fra venstre: Svein Helge Høgberg, Yngvar Numme, Tor Erik Gunstrøm, Einar Idland og Øyvind Klingberg. Foto: Dagbladets arkiv Vis mer

- Snill og glad

- Jeg fikk vite dette på telefon for et par timer siden. Det gikk veldig fort og er kjempetrist. Han var en flott arrangør og verdens mest tålmodige, sier Numme og fortsetter:

- Han var flink som repetitør, og ga seg ikke før noe var satt. Øyvind var også en snill og glad gutt. Når jeg ser tilbake på alt, så har vi bare glansdager sammen, forklarer han.

Numme trekker spesielt fram ett minne, der Klingberg danset sammen med Hege Schøyen. Det er et syn han aldri kommer til å glemme.

POPULÆRE: Artisten Wenche Myhre under premieren med Dizzie Tunes under showet «Show før, jo heller» i 1972.  Foto: NTB arkiv / scanpix
POPULÆRE: Artisten Wenche Myhre under premieren med Dizzie Tunes under showet «Show før, jo heller» i 1972.  Foto: NTB arkiv / scanpix Vis mer

- Det er vel det morsomste han har gjort, tror jeg. Han og Hege danset en cha-cha-cha, mens han var ikledd verdens trangeste drakt. Det er morsomt alene, men han danset faktisk bra. Nummeret varte bare et lite minutt, men det har satt seg som ei kule i bevisstheten min, sier Numme og påpeker at kollegaen trolig vil bli husket for sin tydelige positivitet.

Trommeslager og vokalist i gruppa, Tor Erik Gunstrøm, sier mye av det samme når Dagbladet ringer.

- Det var tungt å høre. Vi hadde masse fin kontakt de siste åra, og jeg hadde gledet meg til å dra med ham til Trondheim i mai.

Dizzie Tunes skal nemlig innlemmes i Rockheim Hall of Fame den 29. mai, og Klingberg skulle etter planen være med på reisen. Det er en av de største ærene man kan oppnå i Norge. Raga Rockers og Popol Ace skal også innlemmes.

Gunstrøm sier han kommer til å savne kollegaens pågangsmot.

SISTE SHOW: Den absolutt siste forestilling for Dizze Tunes, som hadde underholdt sitt publikum i 42 år,  var et faktum på Rica Klubben Hotel den første lørdagskvelden i august 2001. Etter forestillingen ble de overrakt hvert sitt Scanpix-foto av gruppen i gullramme. Foran fra venstre: Einar Idland, Tor Erik Gunstrøm, Yngvar Numme og Svein Helge Høgberg. Bak impressario Jørg Fr. Ellertsen og Øyvind Klingberg. Foto: Jan Greve, NTB Scanpix
SISTE SHOW: Den absolutt siste forestilling for Dizze Tunes, som hadde underholdt sitt publikum i 42 år, var et faktum på Rica Klubben Hotel den første lørdagskvelden i august 2001. Etter forestillingen ble de overrakt hvert sitt Scanpix-foto av gruppen i gullramme. Foran fra venstre: Einar Idland, Tor Erik Gunstrøm, Yngvar Numme og Svein Helge Høgberg. Bak impressario Jørg Fr. Ellertsen og Øyvind Klingberg. Foto: Jan Greve, NTB Scanpix Vis mer

- Vi har gått gjennom så mye sammen, og han har utvikla seg til å bli en veldig dyktig orkesterleder for oss. Når vi gjorde ting og hadde svære orkestre i ryggen, var det alltid ham som tok dirigentstokken og satte i gang, sier han og fortsetter:

- Han imponerte stort ved flere anledninger. Øyvind var en kjernekar privat. Det er klart jeg kommer til å savne ham, avslutter trommeslageren.

- Mot min vilje

Det var i Tønsberg i 2001 at gruppa hadde sin siste forestilling sammen. Etter 42 år og nærmere 6000 forestillinger var de samlet for siste gang til det som Dagbladets journalist den gang beskrev som «tårevått».

Klingberg fortalte den gang at han synes det var leit at gruppa nå skulle gå hver til sitt.

- Vi slutter mot min vilje. Så ærlig må jeg kunne være. Dette er en vemodig kveld for meg, sa pianisten og kjempet med tårene.

Det verserte lenge rykter om at gruppa kanskje skulle gjøre comeback, noe Klingberg selv var åpen for i et intervju med Se og Hør i 2009.

- Da vi ga oss hadde vi spilt over 6000 forestillinger i inn- og utland. Vi var forsynte da vi ga oss, men vi er jo ikke døde ennå. Så det er fremdeles muligheter for en gjenforening, sa han da.

De fem medlemmene er alle fra Skien- og Porsgrunnområdet og har vært venner siden barndommen. Fremdeles holder de kontakten selv om de ikke lenger spiller sammen i Dizzie Tunes.

- Øyvind, Einar og jeg bor jo i nærheten av hverandre og treffes jevnlig. Vi holder jo kontakten alle mann, og snakkes jevnlig alle fem på telefon, har Svein Helge Høgberg uttalt til Se og Hør.