Prins William:

- Minnet ham om Dianas begravelse

Da kisten til dronning Elizabeth skulle føres i prosesjon, vekket det såre minner for prins William.

EMOSJONELT ØYEBLIKK: Prins William, prins Harry, prins Edward og prinsesse Kate var alle berørt da kisten til Storbritannias dronning Elizabeth ankom Westminster Hall fra Buckingham Palace. Foto: REUTERS / Alkis Konstantinidis / Pool / NTB
EMOSJONELT ØYEBLIKK: Prins William, prins Harry, prins Edward og prinsesse Kate var alle berørt da kisten til Storbritannias dronning Elizabeth ankom Westminster Hall fra Buckingham Palace. Foto: REUTERS / Alkis Konstantinidis / Pool / NTB Vis mer
Publisert

For under en måned siden var det hele 25 år siden prinsesse Diana mistet livet i den fatale bilulykken i Alma-tunnelen i Paris. Hun ble bare 36 år gammel.

I tillegg til prinsessen døde også kjæresten Dodi al-Fayed og sjåføren Henri Paul. Nyheten etterlot en hel verden i sjokk og vantro - og det var spesielt vanskelig for sønnene prins William (40) og prins Harry (38).

I svært ung alder måtte brødrene vitne sin høyt elskede mors begravelse, som fant sted i kroningskirken Westminster Abbey i London. Begge har i ettertid vært åpen om at de fortsatt sliter etter Dianas død.

JUBEL: Da prins William, prinsesse Kate, prins Harry og hertuginne Meghan ankom Windsor i London, ble de møtt med full jubel. Vis mer

- Vanskelig tid for alle

8. september kom nyheten om at bestemora, deres dronning Elizabeth hadde gått bort, 96 år gammel.

Onsdag da kisten hennes skulle føres i prosesjon, vekket det et sårt minne for prins William, som syntes det minnet om prinsesse Dianas begravelse. Det skriver en rekke medier, deriblant People.

I en tale til folkemengden utenfor Sandringham House torsdag, hvor folk hadde lagt ned blomster ved porten, snakket han om hvor vanskelig onsdagens prosesjon hadde vært.

MISTET MORA: Begravelsen til prinsesse Diana i 1997 var en svært tung dag for sønnene prins William og prins Harry. Her er de avbildet sammen med faren kong Charles, mens de ventet på at likbilen skulle forlate Westminster Abbey. Foto: Fiona Hanson / Pa Photos / NTB
MISTET MORA: Begravelsen til prinsesse Diana i 1997 var en svært tung dag for sønnene prins William og prins Harry. Her er de avbildet sammen med faren kong Charles, mens de ventet på at likbilen skulle forlate Westminster Abbey. Foto: Fiona Hanson / Pa Photos / NTB Vis mer

- Han sa hvor vanskelig det var i går og hvordan det minnet ham om moras begravelse. Catherine sa at det har vært en svært vanskelig tid for dem alle, for hele familien, sa Jane Wells, ifølge The Telegraph.

Brødrene gikk nemlig en liknende rute da de marsjerte bak kisten i prinsesse Dianas begravelse. Den gikk fra Kensington Palace til Westminster Abbey. På den tida var de bare 15 og 12 år gamle.

- Det var en av de vanskeligste tingene jeg noen gang har gjort, den turen. Det føltes som om hun nesten gikk ved siden av oss for å komme oss gjennom det, innrømmet William i BBC-dokumentaren «Diana, 7 Days» fra 2017.

ENGLAND: Kong Charles takker for kondolansene etter sin mor dronning Elizabeth IIs død. Video: Reuters Vis mer

- Har vært overveldende

Kommende mandag er det duket for dronning Elizabeths statsbegravelse, som skal finne sted i kroningskirken Westminster Abbey i London.

Kirken har plass til omtrent 2000 mennesker, og den forventes å være full av familie og ansatte til den avdøde monarken, i tillegg til statsoverhoder, politikere og kongelige fra hele verden.

I SORG: Prins William og prins Harry befinner seg midt i sørgeperioden etter dronning Elizabeths bortgang. Her står de sammen og venter til kisten forlater Buckingham Palace. Foto: Doug Peters / Pa Photos / NTR
I SORG: Prins William og prins Harry befinner seg midt i sørgeperioden etter dronning Elizabeths bortgang. Her står de sammen og venter til kisten forlater Buckingham Palace. Foto: Doug Peters / Pa Photos / NTR Vis mer

Nå forbereder hele den britiske kongefamilien seg, og prins William har ikke lagt skjul på at det kommer til å bli en tøff dag.

- William sa at han tror mandag vil bli vanskelig, forteller Bex Neeve til People, og fortsetter:

- Kate sa at det har vært overveldende, og hun og William er veldig takknemlige for at alle er her. Hun var emosjonell. Det virket som om de var her for å ta til seg all kjærligheten.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer