Minutter før Jacobsen kuppet «Mesternes mester», var han rasende: - Det kokte over

Dramatikken du ikke fikk se på tv.

RASTE: Tidligere skihopper Anders Jacobsen stakk av med seieren etter en dramatisk finale. Midt i finalen oppsto det en kaotisk situasjon, og Jacobsen måtte få ut aggresjon. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANCIENT MESSINI (Dagbladet): Da er det endelig klart. Tidligere skihopper Anders Jacobsen (32) forblir ubeseiret i «Mesternes mester», og kan smykke seg med den gjeve vinnertittelen.

Det var uutholdelig jevnt i den siste og avgjørende finalekonkurransen mot snøbrettkjører Helene Olafsen (26), som i likhet med Jacobsen har vist enorm vinnervilje gjennom hele «Mesternes mester»-oppholdet.

Til syvende og sist var det presisjon som skulle avgjøre det hele. Det var tilnærmet dødt løp da finalistene nådde det siste hinderet i løypa - som handlet om å få en fakkel opp i en bøtte. Selv om Olafsen var farlig nær å treffe på et kastene, var det altså Jacobsen som omsider kunne slippe jubelen løs.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Misforsto reglene

Minutter tidligere var 32-åringen alt annet enn blid - for å si det forsiktig. I en av de første hinderøvelsene, der Jacobsen og Olafsen skulle memorere og finne riktige klosser til et slags puslespill, gikk førstnevnte i svart.

Øyeblikket der Jacobsen banner og sverter høylytt utover den olympiske oldtids-stadionen i Hellas, er - foruten et glimt av steinkasting - klippet ut av programmet. I virkeligheten var skihopperen forbanna.

- Anders kan bli sint han, og. Det skjedde en liten misforståelse på reglene, forteller Jacobsen til Dagbladet etter opptak.

32-åringen ble nemlig straffet med tilleggstid da han hentet brikker som ikke passet i puslespillet. Han misforsto når tilleggstiden begynte, og brølte fortvilet mot produksjonen på sidelinja.

- Misforståelsen ble oppklart på stedet og konkurransen fortsatte på en rettferdig måte, forteller «Mesternes mester»-produsent Marit Aspen til Dagbladet.

- Magisk

Jacobsen legger ikke skjul på at konkurranseinstinktet tok overhånd.

- Det kokte det over i kampens hete, rett og slett, humrer han.

- Så var det et eller annet som fløy veggimellom?

- Ja, jeg måtte kaste litt stein for å få ut frustrasjon. Jeg tror faktisk jeg klarte å bruke aggresjonen til å skru opp et par gir, forteller tv-mesteren.

STOLT VINNER: På under ett år har Anders Jacobsen både vunnet «71 grader nord» og «Mesternes mester». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STOLT VINNER: På under ett år har Anders Jacobsen både vunnet «71 grader nord» og «Mesternes mester». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Under ett år etter at Jacobsen gikk til topps i kjendisversjonen av «71 grader nord», har skihopperen nok en gang bevist at han er fullstendig uslåelig.

- Det er jo ikke så lenge siden jeg la opp, og det har helt klart vært en fordel. I tillegg er jeg kanskje, sammen med Helene, den som er mest allsidig i forhold til øvelser. Vi har begge kvaliteter på veldig mange ting, og det er nok derfor finalen ble som den ble, sier Jacobsen, og legger til:

- Det føles fantastisk å ha vunnet «Mesternes mester», og det har vært et eventyr for livet. Jeg visste nok ikke helt hva jeg sa ja til, men er så glad for at jeg fikk lov til å være med på dette. At jeg har klart å vinne er magisk.

Se hele intervjuet med Anders Jacobsen, og de dramatiske sekundene, i videoklippet øverst i saken.

Slått på målstreken

Helene Olafsen kunne ha blitt den første kvinnelige «Mesternes mester»-vinneren i historien, men slik gikk det ikke. Slått på målstreken til tross, oppegårdjenta henger ikke med geipen.

BITTER: Den tidligere snøbrettkjøreren, Helene Olafsen, har imponert stort denne våren med hennes innsats i «Mesternes mester». Dessverre glapp seieren såvidt, etter en nervepirrende duell med Anders Jacobsen. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Det er bittert, men samtidig føler jeg at jeg har fått vist hva jeg er god for. I dag ble det ikke en spesielt fysisk øvelse, og det kunne falle begge veier. Anders har også vært kjempegod, så jeg unner ham seieren, forteller hun til Dagbladet, og fortsetter:

- «Mesternes mester» har vært en unik opplevelse, jeg har kost meg glugg ihjæl. Vi har ledd, grått og vært gjennom hele følelsesregisteret sammen. Jeg har både fått venner og en opplevelse for livet, sier Olafsen og smiler.

Tidligere i kveldens program røk kickbokser Tonje Sørlie (35) ut av programmet, etter å ha havnet bakerst i jaktstart-konkurranen.

- Jeg er vanligvis ikke fornøyd med tredjeplass, men må se det litt i sammenheng - i forhold til hvem jeg har konkurrert med og hva jeg har konkurrert i. Både Helene og Anders var verdige finalister, forteller 35-åringen til Dagbladet.

Les hele intervjuet med Tonje Sørlie her.

Skrekkulykke

Samtlige «Mesternes mester»-deltakere fra årets sesong var på plass for å overvære den nervepirrende finalen - som ble spilt inn ved det arkeologiske utgravingsstedet Ancient Messini i Hellas, i september i fjor.

I motsetning til resten av de utslåtte idrettsheltene - som én etter én ble innlosjert på et hotell nedenfor deltakerhuset - var eksalpinist Odd Sørli (62) en kort svipptur innom operasjonsbordet i Norge midt i innspillingsperioden.

Han falt som kjent stygt på sykkel i en tidligere episode, og fikk skulderen ut av ledd.

Sørli, som ble tvunget til å trekke seg fra programmet etter fallulykken, var tilbake i Hellas få dager etter operasjonen - med fatle på armen.

HER GÅR DET GALT: «Mesternes mester»-deltakerne var bare noen kilometer fra mål da sykkelhjulene traff hverandre i stor fart. Både eksalpinist Odd Sørli (62) og kickbokser Tonje Sørlie (35) blir kastet av sykkelen. Video: NRK Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer