Mira Craig truer med å saksøke redaktør

Rasende på intervju i gratismagasin.

TRUER MED SØKSMÅL: Mira Craig var svært lite fornøyd med intervjuet Spirit gjorde med henne. Hun truer nå med å gå til sak, og har skjelt ut redaktøren. FOTO: HÅKON EIKESDAL
TRUER MED SØKSMÅL: Mira Craig var svært lite fornøyd med intervjuet Spirit gjorde med henne. Hun truer nå med å gå til sak, og har skjelt ut redaktøren. FOTO: HÅKON EIKESDALVis mer

||| (Dagbladet.no): Mira Craig (26) truer med å saksøke gratismagasinet Spirit. Grunnen er et intervju redaktør Silje Larsen Borgan (23) gjorde med popartisten for et par uker siden, der Craig mener seg feilsitert og ærekrenket.

Nylig troppet Craig personlig opp på redaktørens kontor for å skjelle henne ut. Larsen Borgan bekrefter episoden overfor Dagbladet.no.

Hun avviser at Spirit har framstilt Craig feil, og mener norske medier tidvis har danset etter artistens pipe.

- Jeg skjønner at Mira har mye ansvar på sine skuldre, men nekter å finne meg i hennes oppførsel. For meg virker det som om hun har fått gjøre som hun vil altfor lenge i Media-Norge, bare fordi folk er redd oppstyr, sier redaktøren.

Truende tone
Spirit og Larsen Borgan har derfor besluttet å trykke intervjuet uansett, i et nummer som kommer på gata 1. april.

Bråket oppstod først da Mira Craig fikk intervjuet til sitatsjekk. Via plateselskapet fikk Spirit vite at hun var misfornøyd, og bladet ba da om å få vite konkret hva som var galt. Onsdag i forrige uke stilte Mira opp på kontoret til Silje Larsen Borgan.

Her oppstod det et kraftig munnhuggeri, der Craig også framsatte trusler om søksmål.

- Jeg har ikke lyst til å si nøyaktig hva som ble sagt, men det var en del negative karakteristikker om min person. Opptrinnet på kontoret og påfølgende mailutveksling med regelrette trusler om dårlig karma og ulykke, har gjort det klart for meg at jeg får være den som setter ned foten for Mira denne gangen, sier hun.

- Fullstendig harmløst
- Hva var det i intervjuet som Mira reagerte på?

- Det er det veldig vanskelig å få et ordentlig svar på, annet enn at hun mente at vi generelt framstilte henne feil og at hun ikke fikk snakke nok om plata. I et forsøk på å imøtekomme henne gjorde en annen journalist et nytt intervju for å få med et par tilleggssitater om skiva - men også dette intervjuet var Craig misfornøyd med.

- I reportasjen forteller Mira at en på skolen til en kamerat hadde blitt tatt i å «tilfredsstille seg selv» til bildet av henne. Reagerte hun på dette sitatet?

- Mira har ikke sagt at dette var et problem. Etter min mening var intervjuet fullstendig harmløst, og det gjør alt enda mer merkelig. Spirit kan ha et ungdommelig og litt ironisk språk, men det innebærer ikke at vi finner opp masse ting. Jeg liker også godt Mira Craig som artist, og har ingen interesse av å framstille henne negativt, sier Silje Larsen Borgan.

Ikke vanskelig
Spirits redaktør var for øvrig ikke den eneste som kom i konflikt med Craig. Også fotoseansen endte med tårer og krangel, og fotografen valgte derfor å avbryte det hele.

I stedet ble fotograf Per Heimly tilkalt.

Frank Bakke i plateselskapet Bonnier Amigo avviser imidlertid at Craig har rykte på seg for å være en vanskelig artist å samarbeide med.

UTSKJELT: Redaktør Silje Larsen Borgan har besluttet å trykke intervjuet uansett. FOTO: ANTON SOGGIU
UTSKJELT: Redaktør Silje Larsen Borgan har besluttet å trykke intervjuet uansett. FOTO: ANTON SOGGIU Vis mer

- Neida, hun er overhodet ikke vanskelig. Det er en grunn til at en artist er en artist, og det er at de bryr seg veldig om hvordan ens egen karriere forvaltes. Vi i plateselskapet kan gi tips og råd underveis, men ikke begynne å diktere henne. Dama er 26 år og godt voksen, sier Bakke til Dagbladet.no.

Blander seg ikke
Han presiserer at Bonnier Amigo har en distribusjonsavtale med Mira Craig. Det vil si at hun selv gir ut platene på eget selskap, men at Bonnier Amigo blant annet gjør en promo- og marketingjobb for artisten.

Jobben er med andre ord å legge til rette for og booke intervjuavtaler for artisten. Alle avgjørelser som tas ut over dette, gjøres av artisten selv.

- Vi i Bonnier blander oss ikke i eksterne forhold til Mira. I den grad det kommer til en konfrontasjon, er det Mira Craig og hennes selskap som må ordne opp i dette, sier Bakke.

Mira Craig ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.no.