TAPTE KAMPEN MOT KREFTEN: Geir Killingland (t.v.) Foto: Andrea Gjestvang
TAPTE KAMPEN MOT KREFTEN: Geir Killingland (t.v.) Foto: Andrea GjestvangVis mer

Miss Norway-sjefen er død

Geir Killingland (55) tapte kampen mot kreften.

||| (Dagbladet.no): Missepappa Geir Killingland (55) har kjempet mot kreften i flere år, og tirsdag måtte kroppen gi tapt for sykdommen.

Killingland var president i modellbyrået Norwegian Models & Artists, som hvert år kåret «Miss Norway».

- Han hadde fått en spredning. Det gikk mye fortere enn vi trodde, sier Killinglands tidligere PR-ansvarlige, Dag Værner, til Dagbladet.no.

- Killingland holdt på med missekåringer og sto på til siste slutt. Han var full av optimisme, og skulle egentlig ha kåret «Miss Norway» i år også.

På bursdagen
Også Killelands fotograf, Audun Munthe, beskriver ham som et arbeidsjern.

- Selv om han var syk, klarte han å gjøre jobben sin. Han sto på og jobbet, sier Munthe, som fikk beskjeden om kollegaens bortgang i går.

- Jeg hadde bursdag i går, så det var ingen koselig beskjed å få på bursdagen. Jeg visste ikke at han var så syk. Vi er nok alle litt i sjokk, sier han.

Rivaler
Killingland var kjent som rivalen til «Frøken Norge»-kårer Geir Hamnes.

Killingland var den første av de to som arrangerte missekonkurranser, og han hadde avtaler de internasjonale arrangørene av «Miss World» og «Miss Universe»-konkurransene tidlig på 80-tallet.

I 1994 møttes de to i retten angående en strid om hvem som hadde rett til å bruke betegnelsene «Miss Norway» og «Frøken Norge». Hamnes fikk medhold, og etter dette har begge konkurransene blitt arrangert hvert år.

Hamnes sier til Dagbladet.no at de to ble vel forlikt og samarbeidet de senere år. Han vil selv markere sin medfølelse i Killinglands begravelse.