ERKLÆRING: Sammen med den nye Muppet-seriens manusforfattere Bill Prady og Bob Kushell annonserte Miss Piggy og Kermit på en pressekonferanse i går at de ikke lenger er sammen. Foto: NTB Scanpix
ERKLÆRING: Sammen med den nye Muppet-seriens manusforfattere Bill Prady og Bob Kushell annonserte Miss Piggy og Kermit på en pressekonferanse i går at de ikke lenger er sammen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Miss Piggy og Kermit «slår opp»

Reklame for ny serie er dagens mest delte sak i USA.

(Dagbladet): I en parodi på kjendisenes høytidelige erklæringer av at de ikke lenger er kjærester, ble Facebook-profilene til «Muppet Show»-figurene Kermit og Miss Piggy i natt oppdatert med at de to «etter nøye vurderinger, gjennomtenkt overveiing og mengder av skravling» har bestemt seg på å «terminere sitt romantiske forhold».

«Vi vil fortsette å jobbe sammen på TV og i alle andre medier som er eller vil bli funnet opp, i evighet og gjennom hele universet. Men våre privatliv er nå distinkte og separate og vi vil møte andre folk, griser og frosker osv. Dette er vår eneste kommentar og vi ber om forståelse», fortsetter de to dukkene.

Uttalelsene er identiske med et par talende unntak: Kermit hevder beslutningen var Miss Piggys, hun skriver at de står bak den begge to, og hun er i motsetning til ham åpen for å gi flere uttalelser om saken «gitt det rette tilbudet».

«Bruddet» mellom de to figurene, som fronter den nye Muppets-serien som kommer på tv i USA 22. september, ble ifølge Entertainment Weekly også annonsert på en pressekonferanse i Beverly Hills i natt, og har blitt nyhetsstoff i aviser som The Guardian, The Washington Post og Wall Street Journal.

Artikkelen i Time Magazine er dagens mest delte i USA.

Den hardt prøvede frosken som fungerer som gjennomgangsfigur i det tradisjonsrike tv-programmet kan ifølge USA Today spore sin herkomst helt tilbake til femtitallet og debuterte i «Sam and Friends», mens Miss Piggy dukket opp først i 1974.

Hennes overveldende og til dels voldsomme kjærlighetserklæringer til den spede frosken har vært et av gjennomgangstemaene i «Muppet Show» siden da.