Miss Teen USA ble truet med private soveromsbilder

Nå vil hun advare andre mot webkamera-hacking.

BLE HACKET: Vinneren av «Miss Teen USA», Cassidy Wolf (19) opplevde at webkameraet hennes ble hacket slik at fremmede kunne se hva hun gjorde på sitt soversom. Nå vil hun bruke missetittelen til å forhindre at andre opplever det samme. Foto: Scanpix
BLE HACKET: Vinneren av «Miss Teen USA», Cassidy Wolf (19) opplevde at webkameraet hennes ble hacket slik at fremmede kunne se hva hun gjorde på sitt soversom. Nå vil hun bruke missetittelen til å forhindre at andre opplever det samme. Foto: ScanpixVis mer

(Dagbladet): Årets vinner av missekonkurransen «Miss Teen USA», Cassidy Wolf (19), vil nå skape oppmerksomhet rundt nettkriminalitet av seksuell art, etter å selv ha blitt utsatt for webkamera-hacking.

Utpresset - Dette skjedde før jeg vant misse-tittelen, mens jeg fremdeles bare var en helt vanlig jente på videregående. Jeg er så glad for at jeg nå har mulighet til å dele min historie og kunne gjøre ungdom oppmerksomme på hva som kan skje, sa Wolf i et intervju med Today.com

Missedronninga opplevde at hennes datamaskin ble hacket av noen som hevdet å besitte bilder av henne tatt med webkamera på hennes eget soverom, uten at Wolf selv var klar over det. Hun ble så offer for utpressing av hackeren som truet med å offentliggjøre bildene.

Wolf forklarte i intervjuet at hun ikke kunne røpe for mange detaljer i saken, da den for øyeblikket er under føderal etterforskning.

Hacket webkameraet Det var for fire måneder siden at Wolf oppdaget at noen hadde prøvd å logge seg inn på hennes Facebook-konto.

Hun mottok så en anonym mail fra noen som hevdet å ha private bilder av henne, tatt ved at vedkommende hacket seg inn på missedronningas webkamera og tok bilder av hennes soverom.

- Jeg visste ikke en gang at et gikk an at noen kunne se meg gjennom mitt eget webkamera. Lyset på kameraet var ikke en gang på, så jeg ante ikke hva som skjedde, fortalte Wolf til Today.

Etter å ha vunnet tittelen «Miss Teen USA» har Wolf besøkt lokale skoler for å snakke med studenter om hvordan de kan beskytte seg mot nettkriminalitet.

Modellens tips for hvordan man kan beskytte seg mot å bli hacket er å forandre passord hyppig og lage dem så unike og kompliserte som mulig. Slette cookies, midlertidige internettfiler og netthistorikk regelmessig og å dekke til webkameraet når man ikke bruker det.

MISSEDRONNING: Cassidy Wolf (19) vant årets «Miss Teen USA»-konkurranse. Foto: Scanpix
MISSEDRONNING: Cassidy Wolf (19) vant årets «Miss Teen USA»-konkurranse. Foto: Scanpix Vis mer