STAKK AV MED SEIEREN: Karlie Hay (18) fra Texas vant tittelen Miss Teen USA, skjønnhetskonkurransen for jenter mellom 14 og 19 år i Amerika. Video: AP Vis mer

Miss Teen USA med rasistiske twittermeldinger

Blir hetset for bruk av n-ordet.

(Dagbladet): 18 år gamle Karlie Hay fra Texas vant i helgen tittelen Miss Teen USA, skjønnhetskonkurransen for jenter mellom 14 og 19 år i Amerika.

Nå stormer det rundt den nye vinneren som blir hengt ut på nettet for å ha brukt n-ordet veldig mange ganger i gamle twittermeldinger.

Diskriminerende twittermeldinger

«Her er vinneren av #MissTeenUSA» skriver en gutt på twitter og er tydelig lite imponert over de gamle twittermeldingene som Karlie Hay har skrevet.

Også tidligere vinner av Miss Teen USA, Kamie Crawford er skuffet over 18-åringen fra Texas.

«Hvis du vinner hvilken som helst konkurranse er det første du gjør å rydde opp twittersiden din. Og hvis du er under 21 år skal du ikke drikke og hvis du er HVIT er ikke n-ordet ditt ord» skriver Crawford på sin twitterkonto.

Bare hvite og blonde deltagere

Miss Teen USA ble også kritisert fordi topp fem skjønnhetskonkurrenter besto utelukkende av hvite jenter med blondt hår. Det fikk flere til å reagere. Chrissy Teigen, som er gift med sangeren John Legend, var tydelig lite imponert over utvalget i Miss Teen USA.

«Wow, hvordan skal vi kunne velge utifra en så forskjellig gruppe mennesker» skriver hun på sin twitterkonto.

Selv gikk 18-år gamle Hay ut og halvveis unnskyldte seg for sine gamle twitterutsagn.

«For mange år siden hadde jeg mine personlige problemer og befant meg på et sted som ikke er representativt for den personen jeg er nå.(..) Jeg innrømmer at jeg har brukt språk i offentligheten som jeg ikke er stolt av og som det ikke finnes noen unnskyldning for.(...) Men gjennom hardt arbeid og utdanning er jeg i dag en bedre person» skriver 18-åringen på twitter.