Miss Norway:

Missedeltaker Eirin kan bli historisk: - Har kjempet

- Jeg er stolt av å være annerledes.

FØDT I FEIL KROPP: Eirin Grinde Tunheim (26) har gått videre til finalen i Miss Norway. En seier ville for henne vært historisk, siden hun ble født som gutt. Foto: Tina Bergersen
FØDT I FEIL KROPP: Eirin Grinde Tunheim (26) har gått videre til finalen i Miss Norway. En seier ville for henne vært historisk, siden hun ble født som gutt. Foto: Tina Bergersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fredag 9. august skal årets Miss Norway kåres, og i år har kanskje arrangementet fått noe mer oppmerksomhet enn det pleier, mye takket være Eirin Grinde Tunheim (26).

Tannlegestudenten, som kom til Norge fra Thailand som 13-åring, er født i feil kropp, og visste alltid at hun innerst inne var kvinne. Med deltakelsen ønsker hun å være et forbilde og en man kan se opp til.

Nylig ble det kjent at Eirin Grinde Tunheim er en av de som er gått videre til finalen. Det synes hun er stor stas.

Dermed skal hun 9. august opp foran en jury, der hun skal gå på catwalken i fire ulike antrekk, samt gå gjennom en runde med spørsmål og svar. Så skal det avgjøres hvem av de ni finalistene som får representere Norge i Miss Universe.

Positive tilbakemeldinger

Siden det ble kjent at Grinde Tunheim var en av semifinalistene i årets Miss Norway, har hun fått mye positiv respons. Spesielt i studentmiljøet ved Universitetet i Tromsø, der hun som nevnt studerer for å bli tannlege, kom mange med gode ord.

- Det var mange som ikke visste at jeg var transseksuell, og det er et ganske stort LHBT-miljø der, som satte stor pris på åpenheten, sier 26-åringen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer