Mrs. Sri Lanka World:

Missedronning arrestert etter scenekrangel

Forrige helg oppsto det full forvirring på scenen. Nå er missedronninga arrestert.

HÅRREISENDE VENDING: Da vinneren av den største missekonkurransen på Sri Lanka skulle kåres, fikk tilskuerne mer show enn de har betalt for. Reporter: Jeanette N. Vik. Video: Youtube. Vis mer
Publisert

Da skjønnhetsdronninga Pushpika De Silva endelig kunne krone seg med tittelen «Mrs. Sri Lanka» søndag, oppsto det full forvirring på scenen.

Vinneren av kåringa for 2020, Caroline Jurie, var nemlig sterkt uenig med hvem som stakk av med seieren i år, og var rask med å ta krona av De Silvas hode - muligens litt for hardhendt. Hun hevdet at den ferske skjønnhetsdronninga ikke kunne få tittelen fordi hun var skilt.

  • Se video av hendelsen øverst i saken!

Deretter plasserte hun krona på den andre finalisten, noe som førte til at en gråtende De Silva løp av scenen. De Silva har seinere fått tittelen tilbake, etter at arrangørene kunne bekrefte at hun fremdeles er gift. Hun er imidlertid separert.

I dagene etter gikk det så langt at politiet ble involvert, og nå melder BBC at Jurie har blitt arrestert for hendelsen.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 13.08.2015 AVSLØRT: Missedronningen Brandi Weaver-Gates fengsles torsdag etter å ha mottatt penger fra kreftorganisasjoner på falske premisser. Pensylvania-representanten har nemlig ikke kreft, slik hun har påstått. Video: Reuters Vis mer

Må møte i retten

Bakgrunnen for arrestasjonen er at Jurie som nevnt røsket krona av De Silvas hode, noe som skal ha ført til hodeskader for den ferske skjønnhetsdronninga.

Det avslørte De Silva selv på Facebook, der hun blant annet skrev at hun hadde blitt behandlet på sykehus for hodeskader etter hendelsen. De Silva skrev også at hun ville gå til søksmål for den «urimelige og fornærmende» måten hun ble behandlet på.

- Politiet har arrestert Caroline Jurie og model Chula Padmendra etter søndagens hendelse etter anklager om skader og kriminell handling, uttalte Ajith Rohana i politiet til BBC.

Både Jurie og direktøren for kåringa, Chandimal Jayasinghe, ble avhørt av politiet tirsdag denne uka. Jurie og nevnte Padmendra er løslatt mot kausjon, og skal møte i retten seinere denne måneden.

HYLLES: Missedronningen, Daniella Alvarez, hylles for en video hun publiserte på Instagram. Video: Instagram / Daniella Alvarez. Reporter: Madeleine Liereng / Dagbladet TV Vis mer

- Vi er skuffet

De Silva har som nevnt fått tittelen tilbake, etter at arrangørene kunne bekrefte at hun bare er separert, ikke skilt.

- Det er mange single mødre som meg i dag som sliter i Sri Lanka. Denne krona er dedisert til de kvinnene, de single mødrene som sliter for å oppdra barna sine alene, uttalte vinneren på en pressekonferanse, ifølge BBC.

Også direktør Jayasinghe uttalte seg om hendelsen, og har blant annet sagt at arrangørene forventer at Jurie kommer med en offentlig beklagelse.

- Vi er skuffet. Det var en skam hvordan Caroline Jurie oppførte seg på scenen, og Mrs World-organisasjonen har allerede startet en etterforskning av saken, uttalte han tidligere denne uka.

VANT: Pushpika De Silva ble kåret til Mrs Sri Lanka søndag. Det skjedde imidlertid ikke helt uten dramatikk, og nå er to missedronninger arrestert. Foto: Stringer / Reuters / NTB
VANT: Pushpika De Silva ble kåret til Mrs Sri Lanka søndag. Det skjedde imidlertid ikke helt uten dramatikk, og nå er to missedronninger arrestert. Foto: Stringer / Reuters / NTB Vis mer

Skjønnhetskonkurransen «Mrs Sri Lanka World» er en stor kåring i landet, og statsministerens kone var blant gjestene under seremonien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer