Arianna Quan ble hetset

Missedronning kalt «stygg». Nå svarer hun på hetsen

- Masse negativitet kom fram.

HETSET: Arianna Quan fikk langt fra bare gode tilbakemeldinger da hun ble kronet til Miss Michigan 2016. I natt skal hun kjempe om å bli Miss America 2017. Foto: Judy Eddy/WENN.com
HETSET: Arianna Quan fikk langt fra bare gode tilbakemeldinger da hun ble kronet til Miss Michigan 2016. I natt skal hun kjempe om å bli Miss America 2017. Foto: Judy Eddy/WENN.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Arianna Quan ble historisk da hun som første amerikaner med kinesiske røtter som ble kronet Miss Michigan.

Kåringen gir Quan plass i Miss America-finalen, som går av stabelen natt til mandag norsk tid. Hun kan da vinne retten til å representere USA i Miss Universe.

Mens missedronninger vanligvis hylles for sitt utseende, er historien en ganske annen for Quan. Hun har opplevd grov hets etter hun vant kronen i Michigan.

- Stygg

Hun forteller nå, i forkant av finalen, om det harde ordskiftet hun ble utsatt for etter seieren i missekonkurransen i sin hjemstat.

- Veldig mange folk tok kontakt med meg, både på en ekstremt negativ måte og på en ekstremt positiv måte. Det har vært en veldig polarisert tilbakemelding, forteller hun People.

Quan flyttet til Detroit fra Beijing da hun var seks år, og ble amerikansk statsborger åtte år senere. Det var spesielt hennes kinesiske bakgrunn som vakte oppsikt og ble gjenstand for ufine skussmål.

- Masse negativitet kom fram, spesielt om mitt utseende og hvordan jeg tydeligvis er er uegnet til å representere det kinesiske folk siden jeg er 'stygg', fortsetter Quan.

Opptatt av mangfold

23-åringen sier seg fast bestemt på å ikke la kritikken knekke selvtilliten, og velger å tolke kroppshets som en del av det en Miss America-kandidat må tåle i 2016.

- Mitt mål er å drive debatten i en viktig retning, fordi det er så mange ting rundt innvandring og mangfold i dette landet som er nødt til å diskutere nå.

Det er tradisjon at missedronninger stiller til konkurranse med en såkalt «plattform issue», et saksfelt vedkommende brenner spesielt sterkt for og velger å vie tid til. For Quan er mangfold og minoritetsrepresentasjon hennes viktigste saker.

- Innvandrere og første generasjons amerikanere er så dypt underrepresentert. Min «plattform issue» handler om å engasjere minoritetene i dette landet, og om å få amerikanere som har vært her i flere generasjoner til å feire til kulturelle bakgrunn, fortsetter Quan.

Missedronning «faket» kreft og mottok masisv pengestøtte - nå er hun avslørt

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer